8 dagar

Publicerat: 2011-06-30 | 07:24:54 i Allmänt
Nu längtar jag tills semestern. Det är olidligt att bege sig till jobbet varje dag och veta att man inte har något att göra. 8 dagar kvar tills jag sätter mig på tåget hem till Värmland. 8 Lååånga dagar!

Men det ska bli så skoj att få träffa alla nära och kära... så jag står ut med att det är en vecka kvar att jobba. Igår ringde C. upp och frågade om jag kunde tänka mig att följa med på teater nästa söndag... Självklart! Så glad att hon tänkte på lilla mig... Vi ska se Gösta Berlings saga i Sunne och ha med oss piknick... ska bli jättemysigt. I övrigt har jag inte planerat semesterveckan. Får bli att ta dagen som den kommer. En tur till jordgubbslandet är dock givet...

Tog sovmorgon idag... Men lär nog inte vara någon som saknar mig på jobbet... Ska ärligt säga att jag flexar hej vilt nu. Gick tidigare igår och kommer senare idag. Inte likt mig att skita i jobbet... men, men...

Dags att fixa iordning mig och åka iväg iaf..

Puh

Publicerat: 2011-06-29 | 06:29:02 i Allmänt
God morgon!

Solen skiner redan och värmen är påtaglig. Idag hade man ju velat ligga i skuggan under ett parasoll vid vattnet och läst en bra bok. Ätit jordgubbar och bara njutit av dagen... Men jobbet kallar.

Önskar att någon var vänlig nog att säga " Det finns ju ändå inget som du kan pyssla med resten av tiden... gå hem du"

Får nog bli en tur ner till kajen vid jobbet idag...och kanske en tur till gallerian för att fördriva tiden.

Märks att det är varmt...

Publicerat: 2011-06-28 | 07:29:37 i Allmänt
Nu har sommarvärmen kommit på allvar. Ska inte klaga, för jag tycker egentligen att det är toppen. Men lite bitter kan man vara över att kroppen inte riktigt är med på noterna den här sommaren. Att vara gravidtjockis och tryckande värme är inte den goaste kombinationen. Sliter ganska bra på kroppen. Svullnar och jag blir vansinnigt varm och trött. Meeeen... Det dör jag inte av!

BM räknade snabbt ut att Pyret var en ganska stor krabat. Om han fortsätter växa i det här tempot, så kommer han troligtvis att väga 4,5-5 kg när han föds. Hujedamej... Det är inte en liten bebis att trycka ut det! Får hoppas att kroppen är med på noterna. Skulle vara trist att spricka allt för mycket.

Ni mammor som läser.... Hur mycket vägde era barn?

Ägnade gårdagens arbetsdag åt att arkivera betygskatalaoger. NEJ- det är inte roligt! Jag fick ont i kroppen och blev helt slut... Men på det igen bara. Idag ska 2010 års betygskataloger sorteras och arkiveras. Man kan undra varför det inte blev gjort förra året... Men svaret är nog givet. Det är alldeles för tråkigt för att prioriteras. Nästan så att jag förstår rektorerna som gick på semester och lämnade skiten till oss som sliter en stund till på jobbet.

I efterand undrar jag varför jag inte sa att det var stressigt på jobbet när BM konstaterade en aning högt blodtryck och funderade på om orsaken kunde vara jobbet. Lätt att vara efterklok men jag behöver pengarna...

Vardag

Publicerat: 2011-06-27 | 07:09:46 i Allmänt

Vaknade redan före 4 imorse. Tittade på klockan och insåg att det var alldeles på tok för tidigt för att kliva upp. Efter toabesök och en dos Bricanyl, så lyckades jag ändå somna om igen.

Var iväg till gymmet och tränade lite igår. Träna och träna... jo, för en tjockis så är det träning att i princip bara kliva upp och ner på en låda. Den enda låten i Body-step som är absolut omöjlig att köra, är speed step. Det blir helt knas i huvudet när jag ska försöka göra rörelserna i mitt tempo. Slutade med att jag bara gick upp och ner på lådan hela låten. Men... huvudsaken är att jag får röra på mig litegrann. Sa upp mitt gymkort också (1 månads uppsägningstid). Känns lite sorgligt. Får hoppas att jag hittar ett nytt ställe att husera på efter att Pyret är född och vi kommit på plats i huset.

Ska strax gå och fixa till håret... sen bege mig till BM för kontroll. Börjar snart bli van alla dessa besök på sjukhusområden. Jag som inte satt min fot på sjukhus eller vårdcentraler på 20 år...Nu är jag där var tredje vecka MINST... Den här graviditeten är nog bra för mig. Känner mig mycket, mycket lugnare numera. Kanske kan jag till och med våga mig iväg till en tandläkare i höst... Vi får la se.. hehe.

Efter BM åker jag in till jobbet. Kan erkänna att jag är otroligt omotiverad fortfarande... det bli bara värre och värre. Speciellt när man vet att nästan alla andra är lediga. Det ekar nästan i korridorerna. Gör inte saken bättre att jag faktiskt inte har någonting att göra. Jag behöver ju inte planera något inför hösten och allt är rättat och betygen är satta. Kanske får det bli en promenad på gallerian - friskvård... 


längtan

Publicerat: 2011-06-26 | 10:03:54 i Allmänt
Jaha... då var helgen snart slut och halva 2011 har redan passerat revy. Om man ska vara ritkigt pessimistisk så kan man börja tänka att det nu är närmre vintern igen... Men det tror jag att vi låter bli. Först ska vi njuta av en sommar och höst...

Bara 5 veckor kvar tills vi ska flytta in i huset också. Galet! Hur sjutton ska vi hinna med allt? Samtidigt längtar jag efter att slippa gå upp och ner i trapporna (börjar bli väldigt tungt) och dela tvättstuga med idioter (som tycks tro att tvätten blir bättre om de häller tvättmedel på hela tvättmaskinen) etc. Det ska bli sååå skönt att få rå om sitt eget. Då är det bara mig själv jag kan skylla på... ja och älsk. såklart ;-) hehe.
 
Tvättar för andra gången den här helgen. Skönt att få sängkläder och handdukar tvättade. Det hinns liksom inte med i veckotvätten. Då prioriteras kläderna och sängkläderna får ligga kvar i tvättkorgen.

Midsommar var förrästen bra. Blev dock väldigt sliten och vaknade med molande värk i mage och ländrygg. Ungefär som kraftig menssmärta. Antar att kroppen talade om att jag ska ta det lugnt. Tyckte dock att jag tog det jättelugnt. Gick till och med och la mig i soffan med jämna mellanrum och vilade ryggen. Tydligen inte tillräckligt lugnt dock.

Vi klurar vidare på namn till vår älskling... Det är sjukt svårt att komma överens och är dessutom mycket svårare att komma på pojknamn än flicknamn. Nu har vi dock enats om ett namn som vi båda gillar (kors i taket att vi kan komma överens utan att kompromissa om en sådan sak). Om han kommer att heta så får vi se när vi möts första gången. Kanske stämmer inte namnet överens med den person som kommer ut ur magen.

Namnet vi valt är Melvin... nu längtar vi galet mycket efter att få träffa honom! 12 veckor kvar till BF =)





En dag att minnas...

Publicerat: 2011-06-24 | 09:02:08 i Allmänt
Gårdagen blev precis så bra som jag hoppats på. Träffade L. för en lunch på centralen. Alltid lika roligt att träffa henne. Förstår inte hur det kan gå så lång tid mellan gångerna när vi befinner oss i samma stad varje dag. Vi har dock blivit mycket bättre och försöker åtminstone ses varannan månad..hehe. Hoppas att det kan bli lite oftare när jag är mammaledig och har all tid i världen (inbillar mig att jag ska ha det iaf).

Efteråt tog jag tåget till Uppsala. Faktiskt aldrig åkt tåg den sträckan. Hade inte en aning om att tåget stannade på Arlanda... i nån tunnel... Mystiskt. Älsk. åkte direkt från sitt jobb och skulle hämta upp mig vid stationen i Uppsala. Lättare sagt än gjort... shit vilken trafik det är i Uppsala. Värre gytter får man leta efter. Till slut hittade vi iaf varandra och kunde bege oss till Akademiska.

Var sjukt kissenödig när vi väl kom fram till sjukhuset... hann dock uppsöka toaletten, eftersom det alltid är förseningar. Förra gången fick vi vänta i nästan 50 min innan vi fick komma in. Igår var de lite snabbare med att ta oss in (30 min sena), men sen fick jag ligga där med gelé på magen i 40 min innan doktorn kom... Han hade tydligen varit på vift... För när vi satt i väntrummet såg vi en sköterska som gick omkring och verkade leta efter någon... också hörde vi henne säga att hon inte visste vart han var "Han är inte på sitt rum". Typiskt vår tur...

Fick som sagt komma in tidigare ändå. En BM började undersökningen och mätte och donade. Pyret var riktigt stor den här gången. Förstår inte hur det är möjligt att han får plats där inne. Ligger med huvudet snett neråt och fötterna åt samma håll... Var +15, så det är en tämligen stor bebis... Hoppas att det inte blir en FÖR stor bebis bara... Ska ut också..

Vi var ju otroligt nyfikna på att veta om det är en han eller hon som ligger där inne coh sparkar. Kan meddela att Pyret har en snopp. Vi väntar en grabb! =) BM förklarade att killar brukar vara lite större och att det inte var någon fara. Ända upp till +22 var normalt... men jag ser bara smärta framför mig..haha. Han väger nästan 1,5 kg redan... Skönt att vata att han mår bra och ser frisk och kry ut. Det är det viktigaste! Ut kommer han på ett eller annat sätt när den dagen kommer...

När läkaren väl kom skulle han ju undersöka om placentan fortfarande låg ivägen. Visade sig vara lättare sagt än gjort eftersom Pyret valt att parkera med huvudet neråt redan. BM försökte först med kamerans hjälp att få in en bild... genom att trycka upp Pyrets huvud. När inte det hjälpte tog läkaren över och flyttade med handkraft hela Pyret uppåt. Trodde att han skulle pressa ner händerna ända till britsen... Fick frågan om det går bra... Ja, vad ska man säga. Det är ju inte direkt skönt att någon trycker omkring både bebis och inälvor i magen... men jag överlevde. Vi fick klartecken på att det ser helt normalt ut nu och att det ska vara en normal gravididtet där bebis förväntas komma ut den naturliga vägen. Skönt! Var dock alldeles röd i ansiktet när jag klev upp därifrån...Kanske inte konstigt efter att ha fått ligga där relativt länge och avsluta med att bli mosad.

Gick därifrån lyckliga, men lite bittra över att vi inte fick någon bild med oss på Pyret den här gången.


Väl färdiga på sjukhuset åkte vi i ilfart bort till Älsk. sjukgymnast. Jag satt kvar i bilen och ringde familjen för att berätta nyheten - PYRET HAR EN SNOPP! Alla blev glada utom mormor som nog hade sett fram emot att få tvätta alla mina gamla klänningar...haha...EN annan gång kanske.

Efter sjukgymnasten tog vi ett nytt äventyr och försökte trotsa GPSen som visade fel väg hela tiden, när vi skulle åka för att köpa babyskyddet som jag köpt av en familj på Blocket. Jag säger det igen... Uppsala är ingen kanonstad att köra bil i... Hittade fram tillslut och kunde sedan åka hemåt och fundera på pojknamn...

Det är mycket svårare att komma på ett bra pojknamn tycker jag. Några förslag på fina pojknamn?

 Pyret V.18


Öde

Publicerat: 2011-06-23 | 10:49:18 i Allmänt
Ensamt här på jobbet =( .... Tur att jag snart ska bege mig härifrån.



Ops

Publicerat: 2011-06-23 | 06:29:36 i Allmänt
Jag skulle bara gå och lägga mig en stund för att vila ryggen när jag kom hem från jobbet igår. Hade ont och tyckte att jag kunde ligga ner under tiden som Älsk. fixade middag... Sen kom jag inte upp nåt mer. Måste ha försjunkit i dvala. Vaknar 11 tim senare! Nåt måste vara galet... Jag har intte sovit så länge på säkert 12 år. Hoppas att det var en engångsföreteelse, för annars blir jag lite orolig.

Nåväl... Jag är åtminstone pigg idag =).

Ska snart bege mig till tåget och åka till jobbet. Är fruktansvärt tråkigt på jobbet just nu. De allra flesta har gått på semester och jag har absolut ingen motivation till att göra någonting alls. Tur att jag ska göra en fuling och smita från jobbet vid lunch idag. Ska möta L och äta lunch. Alltid lika trevligt att träffas. Sen tar jag tåget till Uppsala och möter upp Älsk. innan vi beger oss till Ackis på UL nr2. Spännande!

Efteråt ska Älsk. till sjukgymnasten och därefter ska vi hämta upp babyskyddet som jag köpt på Blocket till Pyret.

En fullspäckad dag med roligheter alltså. Tur att jag sovit ut.... hehe.

Barbamamma

Publicerat: 2011-06-21 | 19:27:59 i Allmänt

Rund och go... Känner mig allt annat än smidig och vet att det bara kommer att bli värre. Nej då, det är inte nån större fara med mig. Finns verkligen de som har det värre. Jag tror att jag ska vara glad att jag faktiskt kommer relativt lindrigt undan för att jag var ganska vältränad när jag blev gravid. Ryggen värker visserligen och fötter och ben svullnar upp, men får jag bara vila ett tag så är jag på benen igen.

 V.28


Jag kan faktiskt se fram emot att Pyret är född och jag landat en aning i mammarollen och kan ta tag i träningen igen på allvar. Längtar efter att få pressa kroppen och träna tills musklerna värker. Man är väl lite smått tokig..haha. Den stora utmaningen är att huvudet kommer att tro att jag är i lika bra form som innan... men efter att nästan inte ha tränat någonting på 6 månader, så lär jag inte ha så värst mycket muskler kvar.

Många av kollegorna gjorde sin sista dag innan semestern idag och gick överlyckliga hem och önskade trevlig sommar. Vet inte riktigt vad jag ska kunna motivera mig med de sista veckorna. Jag behöver ju inte planera något inför höstterminen. Konstig känsla. Vid den här tiden förra året var jag i full färd med att planera upp de första veckorna av terminen.

Imorgon är det sista dagen på sommarskolan också. Ska bli intressant och se hur många som klarar sig och fixar ett betyg i svenska A. Tyvärr har väl inte varken elevernas insats eller skolans planering varit ett framgångsrecept som talar för att det ski ske några under, men kanske...

 

 


Helgen över

Publicerat: 2011-06-19 | 19:58:42 i Allmänt
Så var då helgen över igen...

Tog en tur till älsk. syster som jag skrev tidigare. Fick med oss ett gäng flyttkartonger därifrån, så nu är det bara att börja packa. Ju mer vi hinner packa innan semestern av småsaker, desto lugnare känner jag att jag kan vara på semestern.

Nedräkning till torsdag och UL nr.2. nu... Ska bli otroligt spännande att få se Pyret igen. Anledningen till att vi fått ytterligare ett UL är ju egentligen inte för att vi ska få möjlighet att se vår skatt, utan för att de ska kontrollera om moderkakan har hängt med och flyttats upp. Jag hoppas verkligen att det är så... Vill ogärna behöva ställa in mig på ett kejsarsnitt. Vet dock att det i över 90% av fallen inte är någon fara och att moderkakan brukar flytta sig upp. Därför försöker jag att bara se det positiva med UL och se fram emot att få en glimt av Pyret igen.

Har börjat få allt ondare i ryggen. Blir trött i ryggen fort och får jätteont. Enda som hjälper är att lägga mig ner en stund. Tur att jag kommer vara själv på jobbet de sista veckorna. Då kan jag lägga mig i soffan en stund om det värker utan att någon tycker att jag slöar.


Helg

Publicerat: 2011-06-19 | 08:42:09 i Allmänt
Så var det söndag igen... Tiden rusar som vanligt iväg. Vet inte vad vi ska ägna den här gråmulna dagen åt. Har funderingar på en tur till älsk. syster eller till hans syskonbarn, men har inte spikat något ännu. Egentligen skulle det vara helt ok att bara slappa för min del.

Igår kom mamma, pappa, moster med man och kusinbarn på besök. De var snälla och körde hit både bil och barnvagn. Trots att de inte stannade så länge, så var det väldigt trevligt. Vi hann iaf äta lite jordgubbar och vaniljvisp innan vi begav oss mot Västerås och gick en tur på Nisses (önskemål från gästerna).

Om 3 veckor är det semester och jag åker till Värmland för att koppla bort och koppla av en vecka, innan flyttkaoset drar igång på allvar. Ser fram emot att få träffa alla vänner och bekanta i skogarna.

Bilen var skitsnygg förrästen. Lite ovant att köra en så stor bil och som med de flesta bilar, så skiljer sig både broms och växlar. Vanesak... Är helt övertygad om att bilen bli toppen. Stort bagage precis som jag önskade :-)

Barnvagnen var också snygg... även om jag inte alls hade räknat med färgen. På bilderna på blocket såg den ut att vara beige och grå typ. I verkligheten är den skogsgrön och olivgrön. Tyvärr följde ju inte instruktionsboken med, så jag fick verkligen slå ihop mina hjärnceller och klura på hur de hade tänkt att man skulle göra med hårdliften för att få en liggvagn av sittvagnen. Erkänner att det tog en stund. Det är mycket som man aldrig har funderat på innan man hamnar i situationen.
Är inte helt hundra ännu...Förstår inte hur man gör med bygeln. Tycker att det känns jättekonstigt om den ska sitta kvar över hårdliften. Blir ju ivägen. Men samtidigt finns det inte nåt enkelt sätt att ta bort den på. I så fall måste man ju skruva bort den och då känns det som en stor överhängande risk för att jag, som är en slarvmaja emellanåt, kommer slarva bort den.

Någon som vet och har bättre koll än en förstagångsmamma som mig?




Fredag

Publicerat: 2011-06-17 | 08:14:28 i Allmänt
Tror att jag landat en aning i det faktum att vi faktiskt numera kan kalla oss husägare. Hela onsdagen ägnade jag åt att sitta i telefon och ringa till bank, besiktning och hyresvärd, samtidigt som jag satt de sista betygen och låste samt skrev ut betygskataloger.

En helt galet stressig vecka har det varit. Jag tog dock sjukdagar igår och idag... Med allergi som satt sig på luftrören så att jag hostar tills jag får huvudvärk, så tog min energi liksom slut. Ägnade hela dagen igår åt att bara slappa. Älsk. fick möta upp besiktningsmannen com jag lyckats boka och de genomförde en besiktning av huset. Känns skönt att säga att det inte var värre än vad vi räknat med. Taket måste bytas och badrummen renoveras, några brädor på fasaden bytas ut och nåt rör isoleras.... Men det var ingenting som var katastrof och som var tvunget att göras på stubinen.


Idag ska jag till hyresbolaget och skriva på nåt papper, till apoteket och sen handla lite på vägen hem. Blir ett varv med dammsugaren också eftersom vi får besök imorgon. Resten av dagen ska jag ägna åt en repris av gårdagen. Ta det lugnt och vila upp mig. Det är jag värd! Bara 3 veckor till semestern dessutom. Snart kan man börja räkna ner...

Snabba puckar...

Publicerat: 2011-06-15 | 05:26:48 i Allmänt
God morgon i stugorna!

Helt plötsligt och utan förvarning, lyckades vi på något sätt hamna på rätt sida vägen. I vad som känns som ett ögonblick har vi både bil och hus.. Vad sjutton hände? Känns som att vakna upp efter en blöt kväll ute och det första man funderar på är vad i hela friden man varit med om...haha.

Bilen står alltså och väntar hemma hos mina föräldrar. De är som vanligt alltid för snälla och ställer upp och kommer med bilen till oss på lördag; eller är det kanske för att klämma på bebismagen som de kommer? ;-)

Budgivningen på huset kändes igår hopplös. Vi hamnade i ett läge där vi kände att vi inte riktigt vågade ta klivet över kanten och hoppa. I ena meningen sa mäklaren att hon ville skriva papper så fort som möjligt och i nästa bredde hon på med allt som hon trodde skulle behöva åtgärdas på huset. Vi visste inte riktigt om hon ville varna oss eller bara vara ärlig. Efter konfererande med föräldrar och kollegor tog vi ändå beslutet att lägga in ett sista bud. Därefter hängde jag inte riktigt med i svängarna. När jag satt på tåget hem från jobbet ringer älsk. och säger att jag ska hoppa av i Bålsta för att vi ska skriva på kontrakt. Kände mig helt groggy när jag stapplade dit... och har drömt om huset heeela natten, men jag tror att det kommer landa snart. Jag är jätteglad och vet innerst inne att vi kommer trivas i huset. Intution kallas det!

Inflyttning skr redan 1 Augusti och det innebär att vi har massor att administrera innan dess. Måste ringa banken och besiktningsman idag... det är prio ett. Undrar när jag ska hinna jobba? Det är tur att det är lugnare på jobbet och att jag i princip är färdig med all bedömning. Betygen skall låsas idag.

Vårt hus... (shit vad konstigt... sa jag HUS?)

Välkomna till Vipvägen 38!

 

Allergisk

Publicerat: 2011-06-14 | 06:38:08 i Allmänt
Den här tiden på året är alltid en mardröm. Trodde nästan att det skulle vara bättre i år, men allergin kom ikapp mig. Har satt sig på luftrören och jag är evigt tacksam att jag var smart nog att gå till läkaren och få Bricanyl utskrivet tidigare i våras. Tyvärr hjälper det inte 100%, har varit vaken större delen av natten och hostar så att det river och sliter sönder halsen. Kunde knappt prata igår eftermiddag. LÄt som en gammal Wiskeykärring...haha.

Drygt 3 tim sömn har jag räknat att jag fått inatt. Väljer att se det som träning inför hösten när Pyret fötts. Det är ingen idé att gräva ner sig och tycka synd om sig själv... (fast lite synd är det om mig...haha). Jag har varken tid eller råd att vara hemma från jobbet på grund av allergi. Det funkar inte. Betygen ska låsas och skickas iväg imorgon. Har dock inga lektioner idag, så jag hoppas att det blir hyffsat lugnt.

Vi budar på huset, men återigen är det ett annat enträget par som vägrar ge sig. Blir såååå trött! Finns det ingen rättvisa här i världen? Vi vill inte betala överpris men vi vill samtidigt ha en ny lya. En omöjlig kombination verkar det som. Just nu är budgivningen uppe i 1. 625 000 kr. Vi kan tänka oss att följa med till 1,7. Måste ha lite kontanter kvar för att kunna sätta in en luftvärmepump eftersom det enbart var direktverkande el i huset. Vi ger inte upp... men visst känns det tungt just nu i husletandet...

Dags att försöka piffa till det trötta ansiktet och bege sig mot jobbet. Ha en go dag allesammans!

Måndagsångest

Publicerat: 2011-06-12 | 21:27:56 i Allmänt
Det blev bara 2 husvisningar idag... Lutar fortfarande åt att vi är med i budgivningen av det hus vi kikade på i torsdags. Jag tror att det kan bli perfekt för vår lilla familj. Äventyret fortsätter!

Jag har grym måndagsångest. Verkligen ingen motivation till att imorgon dra igång sommarskolan medan kollegorna slipper ha lektioner och i lugn och ro kan ägna sig åt att sätta de sista betygen och fika. Vart ska jag finna energin till att kunna gå in och hålla intressanta lektioner när hela kroppen och knoppen skriker -NEJ JAG ORKAR INTE!?

Tyvärr har jag ju inget val... det är "straffet" för att jag skjutit på min semester. Tugga i sig och svälja... 4 arbetsveckor kvar, sen är jag ledig lääänge!



RSS 2.0