sun?day

Publicerat: 2012-09-30 | 09:35:26 i Allmänt
Så är helgen snart till sin ända. Har inte gjort speciellt mycket vettigt än så länge. Tycker att vädret drar ner både tempot och orken. Måste det regna hela tiden? 
 
Har iaf bakat tårtbottnen till ettårskalaset, så nu är det bara fyllning coh dekoration kvar innan kalaset. Blir en marsipantårta med vaniljmousse och geléhallonfluff. Ska jag vara ärlig har jag aldrig bakat någon marsipantårta och knappt någon tårta alls. Men va tusan. Det ska väl gå vägen...haha. Eventuellt måste jag också baka något laktosfritt.
 
Imorgon blir det en tur upp till kyrkans öppna förskola igen. Börjar märka på Melwin att han känner igen sig på förskolorna nu. Så fort jag fått av honom ytterkläderna knatar han iväg till dörren och sen går han och botaniserar i hyllorna, leker och tittar på de andra barnen. Visst har han fortfarande koll på vart jag är, men nu kan jag gå ur rummet en sväng utan att han gallskriker (oftast).
 
Finns en hel del att välja på... Självklart är det roligast att plocka ner från hyllorna :-)
 

Idag ska vi ta en sväng till IKEA och förhoppnignsvis handla fåtöljen till vardagsrummet. Bara vi får in kartongen i bilen... Ska bli nice att få en fåtölj även om det inte är färdigt med den... men just nu känns ju vardagsrummet tomt. 
 
Sen blir det träning i eftermiddag/kväll och eventuellt ska jag försöka börja titta på veckans uppgift vi fått i kursen jag läser. Känns som att de höjt ribban en nivå nu. De tidigare uppgifterna har jag tyckt känts relativt lätta. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska ro den här i hamn. Har tills på torsdag på mig... Det löser sig.
 
 
Tittut!

Monday

Publicerat: 2012-09-24 | 12:34:47 i Allmänt
Har varit några timmar på öppna förskolan uppe på kyrkcentrum under förmiddagen. Fri lek och Musiklek. Under musikleken blev dock Melwis lite trött och hängig. Undrar om han är påväg att bli förkyld igen? Attans. Så trist med sjukdomar, men inte konstigt att de får dem  när alla kladdar omkring på varandra och på alla leksaker. Kanske bra att vara lite sjuk när man är liten och innan dagis. Förhoppningsvis blir han lite mer motståndskraftig till dagistiden. Gav honom lunch och gick sedan och la honom. Får stanna hemma idag och se vart det barkar.
 
 
Igår var Mr dock på väldans bra humör och knatade omkring här hemma och stökade. Det går fort nu. Ibland kryper han, men oftast reser han sig upp mot något och går istället. Har dock inte förstått hur och att han faktiskt kan resa sig utan att ta tag i möbler eller mamma. Men det kommer väl...
 
 
 

Fredagsmys

Publicerat: 2012-09-21 | 20:53:26 i Vardag
Jag älskar fredagar. Det är absolut den mysigaste kvällen i veckan. Melwin sover sött. Alla stearinljus tända och uppkrupen i soffan. Ätit lagom nyttig hemmabakad pizza och ser på serier på viaplay.

Liten tjuv.

Publicerat: 2012-09-20 | 17:01:00 i Pyret
Om någonting är borta vet man vart man ska leta.
 
 

Brrr...

Publicerat: 2012-09-20 | 09:18:00 i Allmänt

Nu är hösten här på allvar. Imorse vaknade jag och frös. Bara 18 grader inne! Dags att slå på elementen och höja värmen på luftvärmepumpen.

Det positiva med kylan och mörkret är att det nu är helt okej att tända en massa levande ljus och mysa till det med en stor kopp varmt te. Vardagslyx ska man inte glömma bort - Det säger alltid min kusin Sara, som gärna dukar upp med finporslin till frukost.

 

Efter att jag blivit mamma har jag blivit änmer blödig när det gäller barn som far illa av olika orsaker. Har ju alltid haft ett stort hjärta för alla barn, men det blir värre när man har egna barn. Läste igår en artikel i GP som jag tycker att alla borde läsa. En eloge till journalisten som skrivit på ett sådant fint sätt att jag grät mig igenom hela texten. LÄS!

 

Idag blir det hemmapyssel nu på fm. Ska försöka svansa runt med dammsugaren, Slänga i en tvätt, vattna blommorna och dra dammtrasan över de stackars dammtäckta möblerna. Sen blir det badhuset och bus i bassängen en timme i em. Spännande att se vad Melwin säger idag. Nu har vi ju inte varit iväg på 2 veckor igen och sist var han ju lite skeptisk till duscharna. Tur att det inte är så många där... Ekar ganska bra när han sätter igång och skriker i duschen...haha.

 

Buzzar Nan's mjölk nu...och Melwin tycker det är kanongott!


Tänk den som hade...

Publicerat: 2012-09-16 | 19:48:14 i Allmänt
Ett par guldbyxor...

Ja, ibland skulle man vilja ha ett par sådana där brallor som i barnboken. Bara att stoppa ner händerna i fickorna och plocka upp sedel efter sedel.

Men å andra sidan uppskattar man ju saker mer när man måste kämpa lite för dem :-)

Glömt visa...

Publicerat: 2012-09-15 | 22:04:00 i Vardag
Den nya färgen på vardagsrumsväggarna... Saknar fortfarande tavlor och lite inredning. Men det kommer bli riktigt snajs. Allt annat hade ju iofs varit bättre än den isblå färgen vi hade tidigare...


En gång i veckan...

Publicerat: 2012-09-15 | 22:00:04 i Allmänt

Ja det är väl iaf bättre än inget? Uppdaterat alltså. Haha.

Nu är vi alla friska igen och det är full fart här hemma. Att hinna med någonting som att tvätta, städa eller ens duscha... det mina vänner är inte helt lätt alla gånger. Liten har blivit större och det ska hända saker hela tiden. Det blir jobbigt att bara vara hemma, för då måste mamma hitta på olika lekar hela tiden. Därför har vi någonting inplanerat nästan varje dag. =)

måndag- Öppna förskolan och musiklek
tisdag- Sagostund på biblioteket och ev. öppna förskolan
Onsdag- Öppna förskolan
Torsdag - Badhuset
Fredag- Hemmapyssel o ofta en tur till lekparken

Häromveckan vände jag ryggen till och vips så hade Melwis klättrat upp på den öppna luckan till diskmaskinen och stod där glatt plockandes bland besticken. Gah! Man skulle ha ögon i nacken. Busungen är nyfiken på det mesta och testar vad som är möjligt.

 

Men det är verkligen inte något jag klagar på i egentlig mening. Jag tycker att det är helt underbart att se min lilla bebis utvecklas och bli en egen person med egna idéer och egenskaper. Lite bus är nyttigt... även om mamma ibland är ack så trött...haha.

På förskolan trivs Melwis jättebra. Men samtidigt får det inte vara för många barn runt honom. Då tyr han sig gärna till mig, eller drar sig undan och håller till i ett eget hörn av rummet. Blir nog för mycket intryck och stoj emellanåt och då behöver han lite eget utrymme för att reda ut och få klarhet i hur situationen ser ut.

Har också funnit en ny favorit bland mellanmålen för mitt lilla Pyre - Knäckebröd! Först var jag lite tveksam till att ge honom det. Han har suktat och pekat ett tag nu vid frukostbordet, men jag har varit orolig för att han inte skulle kunna hantera det och sätta i halsen. Men som sagt, när han väl fick smaka var det en hit. Dessutom har han, som alltid varit stenhård i magen, nu blivit bra i magen. Så det tackar vi för. Två flugor i en smäll alltså... Glad och nöjd unge och glad och nöjd mage.


En skiva om dagen...är bra för magen! =)

Igår tog jag också det djärva beslutet att låta Melwis äta det sista av sin lunch själv - med sked. Jag är absolut inte pedant av mig.. och inte rädd för skit. Men... Jag erkänner. Jag tycker att det är jättejobbigt med allt kladd när liten använder skeden som slunga och får maten att färdas överallt i köket.. =S Bara att vänja sig dock. Har vi lyckats komma så långt att han kan göra nr. 2 på pottan ,om jag hinner sätta honom där i tid, ska vi väl lyckas manövrera det här med skedar också?



 


Höst

Publicerat: 2012-09-10 | 08:42:22 i Allmänt

Ja nu faller löven snart utanför och ett helt år har gått sedan jag blev mamma. Över en natt förändrades livet totalt och titeln "mamma" sattes främst och störst. Underbart på alla sätt. Jag älskar mammalivet och jag älskar naturligtvis Melfisen mer än något annat i världen. Älsk. kommer aldrig någonsin att kunna ta en lika stor del av mitt hjärta, även om jag naturligtvis älskar honom också.

Det här blir en riktigt spännande höst. Massa aktiviteter tillsammans med Melwis och skrivande/pluggande. Har kommit in på en distanskurs som heter "Att skriva för barn och ungdom". Riktigt kul ska det bli att få utveckla skrivandet och plocka upp ett gammalt intresse som legat i träda.

Första uppgiften på kursen var att skriva en folksaga, en deckare och en notis utifrån en enkel bildruta med en pojke/flicka, ett träd och en boll. Berättelserna fick dessutom inte vara längre än en halv A4. Utmaning! Upptäckte att det var svårare än jag trott att skriva en folksaga. Fick inte till någon riktig poäng i folksageanda. Blev mest krystat. Men det ska skickas in och opponeras på, så jag får tid att fila på texten. Kanske delar jag med mig av någotjag skrivit senare under hösten.

Vi har varit förkylda allihop i en hel vecka, men är snart friska . Bara lite snuva och hosta kvar nu. Tror att Melwis kommer tycka att det är skoj att få träffa alla kompisar igen och komma ut o leka utanför hemmet igen. Han sover nu, men sen ska vi göra oss iordning och knalla upp till kyrkans öppna förskola på musiklek.

Får försöka skärpa mig med att ta kort också.. men här följer iaf några blandade foton på älsklingen min <3




Vi syns snart igen!


RSS 2.0