Hjärtat

Publicerat: 2012-02-29 | 13:09:21 i Vardag
Lilla hjärtat vaknade med ett hjärtskärande skrik 22:30 igår. Helt otröstlig. Panikskrek. Det är inte lätt att vara liten alla gånger och det är inte lätt att vara mamma heller. Till slut somnade han om igen i min famn och jag kunde bädda ner honom i sängen igen.

Vet inte riktigt vad som var/är på tok. Ont i magen, tänder på gång, växtvärk, mardröm... Ja vem vet. Det blir enklare sen när han kan tala om vad som är fel. Verkade ändå ganska pigg imorse, men blev varm om pannan och hängig efter några timmar och har nu sovit 2 timmar och sover fortfarande. Nåt skit har han i kroppen. Är väl pappa som dragit hem nån bacill. Älsk har själv ont i halsen och känner sig risig.

Hade tänkt ta en tur till öppna förskolan idag, men det får bli en lugn hemmadag för mig och Melwis. Vila, mysa och leka. Kanske tar vi en tur med vagnen senare så att jag får njuta lite av det fina vädret.

Igår var vi en tur till sthlm och träffade C. En kort stund blev det... men alltid mysigt att träffa henne. M var glad så länge som han fick sitta och suga på en gurkskiva. Så fort jag tog gurkan ifrån honom så blev han ledsen...haha. Kommer få problem om jag inte sätter tydliga gränser med den lilla godingen. Egen vilja och envis som sin mamma... Uj, uj.





Nya tag

Publicerat: 2012-02-26 | 20:08:45 i Vardag
.. behövs tas på flera håll. Känner att jag har drattat ner i soffpotatishålet igen. Dags att få tillbaka energin och orka mera. Nya tag på träningsfronten och nya tag vad gäller aktiviteter. Skärpning!

Melwin mår bara bra. Vet att de flesta som är här inne är mer intresserade av honom än mig ;-). Han dreglar mer och mer och tuggar på ALLT. Kanske är det några tänder påväg upp. Ibland är det gulligt... andra gånger är det bara frustrerande att få bebisdregel på allt.

Idag var 3e babysimmet. Melwin trivs som fisken i vattnet. Han sprattlar med benen som om han skulle vilja simma iväg. Nästa vecka blir det dock inget simmande på söndagen, för då ska jag iväg och vara hårmodell inne i Sthlm.

Nätterna har dock varit lite sisådär i M mått mätt. Han vaknar och vill äta vid 3 istället för mellan 5-6 och vissa nätter vaknar han redan vid 12 och är ledsen. Inte van detta längre och en sömnberoende människa som mig blir inte alls pigg av att få stå böjd över spjälsängen en timme/natt och att få vakna igen vid 3 för mat och sen aldrig få sova längre än till 7. Hoppas att den här fasen går över igen och att han återgår till att sova hela nätterna och bara vakna för att äta vid 5-6. Då får jag mer energi att orka både träna och hitta på andra roliga aktiviteter.

Liten bildskörd från de senaste tre dagarna jag inte orkat skriva något här...

 Snart springer han iväg. Än så länge rör sig bara gåstolen några cm bakåt, men snart får han nog kläm på det och rör sig medvetet.

 När jag kom in efter Melwis sovstund, hade han fått tag i krokodilen som ligger ovan sängen. Såg så sött ut. <3

 Chillar...



 Inte alls rädd för vatten. Det är mycket spännande på alla sätt.

 Ett päron att mumsa på när mamma och pappa äter middag är perfekt. Mmmmm...

 När vi ätit klart funkar det att stoppa bordstabletterna i munnen att suga på...





1000 m

Publicerat: 2012-02-22 | 20:33:28 i Vardag
Åkte med en vän till badhuset och simmade en kilometer. Grymt längesen jag simmade. Säkert 3 år sen... Men det gick bra. Kanske blir det någon mer tur till bassängen.
Melwin sov när jag kom hem... Skönt att Älsk. kan mata och lägga honom numera. Att inte vara lika med mat är underbart!

Nytt alster

Publicerat: 2012-02-22 | 13:39:23 i Vardag

Har målat en stund idag... och tror bestämt att jag är färdig med tavlan. Tog väl sisådär 2 år att färdigställa den...haha. Har inte haft tid och den har stått halvfärdig.

Nöjd? NEJ. Blir ju aldrig som jag ser det i mitt huvud. Tanken bakom däremot tycker jag är bra. Kanske kommer det att se bättre ut när jag målat om väggarna och slipper den anskrämliga babyblå väggfärgen.

Nåväl... såhär ser den ut...






Tanken är ju att jag ska kunna fylla i fler datum då viktiga kärlekshändelser sker...


Semladagen - semlan

Publicerat: 2012-02-21 | 19:24:15 i Vardag
Idag vaknade jag otroligt trött. Varför? Jo, det ska jag berätta.  Jag var uppe i varv när vi gick och la oss igår. Ibland har jag en miljard tankar och idéer som snurrar runt. Den här gången var det en släng av inredningsidéer till hemmet. Nåväl. Jag låg alltså vaken en bra stund ochhann inte somna före Älsk. som jag vanligtvis brukar göra. Detta ledde till att han hann börja snarka. DET GÅR INTE ATT SOMNA TILL SNARKNINGAR! =(

Det brukar räcka med att rycka i hans täcke eller putta lite på honom för att han ska vända på sig och sluta snarka. Gjorde dock inte det igår. Inga av mina knep funkade och efter att ha legat och vridit mig en bra stund, tog jag min kudde och mitt täcke och gick ut till soffan. Kunde inte somna där heller, så jag låg vaken en timme och ömsom försökte sova och ömsom tittade ut på snön som sakta föl ner mit marken.

Klockan ett hade Älsk. slutat snarka och jag flyttade tillbaka in i sängen. Somnade hyffsat fort för att väckas av att Melwis vaknade vid 2-tiden. Med ca en timmes sömn var jag lagom glad över att återigen behöva lämna värmen under täcket. Hittade M uppkrupen i högra hörnet av sängen. Tyckte att det var konstigt men det var först när jag flyttade tillbaka honom som jag förstod...

Blöjan måste ha hamnat på sniskan och hela sängen var dyngsur. Stackars älskling hade försökt åla sig bort från det kalla blöta. Luktade som en gammal nerpissad gubbe om sängkläderna. Var alltså bara att gå och byta på Melwis för att sen gå tillbaka och byta alla sängkläder. Hela proceduren och tändningen av lampan hade väckt Pyret, så när jag väl fått honom torr och ner i sängen igen, fick jag stå med mitt finger i hans mun och med andra handen pilla honom i håret i 20 min. Ergonomisk ställning? Nej...grrr... VARFÖR TAR HAN INTE BARA NAPPEN SÅ JAG SLIPPER STÅ SOM EN OSTBÅGE ÖVER SÄNGEN?

Klockan var över 3 innan jag kom i säng igen. Halv sju var det dags för frukostflaskan och halv åtta tyckte Melwin att det var dags att gå upp. Jag skulle ha kunnat ligga kvar i sängen minst 2 tim till.

Tur att man möts av ett brett leende och ett litet skratt varje morgon när man kommer och säger god morgon. Det vänder defintivt mina mungipor - Hur trött jag än må vara. Älskade unge!

Idag har det med andra ord varit himla lugnt förutom 1½ timmes promenad i det underbara vårvädret. Bara att hoppas att vädret håller i sig. Nu vill jag verkligen ha sommar och värme.


Vinst

Publicerat: 2012-02-18 | 19:34:18 i Vardag
Mamma har fyndat en sulkyvagn och en bilbarnsstol, så nu kan jag och Melwis åka till värmland med tåg och slippa dra med en vagn. Jag har dragit mig för att åka tåg med den vagn jag har nu, eftersom det är omöjligt att fälla ihop den och bära in den samtidigt som jag ska bära på fisen. Alldeles för bökigt för att jag skulle ge mig in på det.

Men nu har jag bokat biljetter och åker en vecka till värmlandsskogen i Mars. Ska bli spännande att se hur det går med tågresan så långt. Vart byter man blöjor på ett tåg t.ex.? Toaletterna brukar ju vara skitäckliga och trånga. Inte direkt så att jag vill lägga Melwis på golvet och byta.

Har i alla fall köpt en ny bärsele som jag hoppas kommer vara bättre att bära fisen i än babybjörnen. Det blir alldeles på tok för tungt att bära 10 kg på magen och med största delen av tyngden på axlarna och framåt. Babybjörnen är bra om man inte har ett så stort barn.

Har spanat på Ergobaby som man kan bära både fram och på ryggen. Den tar 18kg och att bära på ryggen känns som en bra avlastning om man får ont. Meeeennn... Vem sjutton har 1200:-? Inte jag iaf. Jag sparar ju som en tok till en ny vagn. Hittade istället en sele på Tradera från Singapore som ser snarlik ut. Ska också kunna ta upp till 20 kg. Huvudskyddet är ju inte det snyggaste, men kanske bra om det är sol eller om M sover. 159 kr fick jag den blå selen för. Som hittat! Blir spännande att se om den är bättre än babybjörnen som kostade 800kr.

Klicka för att stänga fönstret




Originalet för 1300kr- På bilderna ser de snarlika ut frånsett märket Ergobaby. Hoppas att detta stämmer!

Fredagsbus

Publicerat: 2012-02-17 | 16:15:33 i Vardag

Idag var vi en tur till centrum. Så otroligt vackert väder. Jag såg solen, men hade inte alls räknat med det varma vädret. Fick pälsa av Melwin ett lager så att han inte skulle dö av värmeslag. Jag ser så otroligt mycket fram emot att bara kunna sätta Melwis i vagnen och gå. Inte behöva pälsa på både honom och mig innan vi kan gå ut. Det leder alltid till att han gråter innan jag hunnit klä på mig och kommit runt huset på altanen för att hämta honom.

Eftermiddagen har vi ägnat åt bus och lek. Kanske dags för Melwis att teckna en drulleförsäkring på sin bil (gåstolen), så som han bänder och drar i stackars björne.





Ikväll blir det "svenssonsmys" med Tacos och glysande på dumburken. Inte alls fel! Kanske blir det till att hyra nån film. Vi har ju bara 3 kanaler, så det är inte det största utbudet.

Tjing!

Stor kille

Publicerat: 2012-02-16 | 14:58:45 i Pyret
4½ månad

9460 g
65,8 cm lång




Gröt är gott...

Publicerat: 2012-02-15 | 16:09:55 i Pyret



Satsar på att byta ut en flaska om dagen mot gröt. Melwin misstycker absolut inte... Älskar't!


F*# J#* snöväder

Publicerat: 2012-02-15 | 09:43:12 i Vardag
Igår fick vi skotta för att kunna dra ut soptunnan till vägen... Men det har fortsatt att snöa hela natten och snöar fortfarande. Jag vill verkligen ha vår NU. Så trôkigt att behöva pälsa på fisen en massa kläder och hopplöst att dra vagnen i 2 dm snö. Är med andra ord instängd i huset tills det slutat snöa och de hunnit ploga.



Nej... ska väl ändå sätta på Melwin nåt annat än pyjamas och sen ska vi försöka röja upp lite här hemma. Tröttnade på att ha diskmaskinen mitt på köksgolvet att runda varje gång man skulle vara i köket, så jag sköt in den på plats igen. Har fortfarande inte hört något från försäkringsbolaget....



Imorgon ska vi på 4-månaderskoll på BVC. Blir spännande att se vad Melwis väger och hur lång han är. Tippar på 9 kg och 67 lång. 

<3

Publicerat: 2012-02-14 | 14:13:28 i Vardag
Jag hr blivit bortskämd med nattsömn. Inatt vaknade Pyret 3 ggr... 22, 2 och 5... Inte alls road av detta. Försökte få honom att somna om vid 2. Han har ju klarat sig bra utan mat på natten i flera veckor. Fick dock se mig besegrad och gav honom en flarra efter 40 min gråt. Då åt han och somnade om.

Idag har vi hemmadag. Gör minsta möjliga och försöker vila min arm så gott det går. Melwin har precis somnat för sin eftermiddagslur efter att ha vräkt i sig gröt med banan. Fick en kasse med prover från Ellas kitchen igår på öppnis, så jag provade att ta i lite bananpuré i havregröten. Vilken succé! Nu åt han gladeligen upp allt och skulle säkert kunnat sätta i sig mer. Behövde inte ens någon ersättning efteråt. Bara en slurk vatten så var han nöjd.



Nu sitter säkert någon och tänker att man ska undvika söta frukter så att de inte bara vill ha sötsaker och ratar grönsaker. Jo, jag vet att det kanske kan vara så... men just nu... hellre en glad kille som tycker att det är både gott och spännande att äta, än en som skriker och tycker att det är pest att äta annat än ur flaska.

Melwin fick alla hjärtans present på posten igår av farfar och E. Smakade tydligen gott =) Stackars björnen...


Babysim

Publicerat: 2012-02-12 | 20:24:51 i Pyret
Idag var det premiär för bassängsbad för Melfisen. Jag va mest orolig över att lyckas komma i badkläderna och hur det skulle gå att byta om och duscha etc. Löste sig som allt brukar göra... Hade med bilbarnstolen och la ett vattentätt underlägg i. Ibland har jag lust att ge mig själv en guldstjärna för bra idéer...Haha.

Melwin tyckte att det var jättespännande att bada. Flöt som en kork i vattnet och var inte det minsta rädd. Enda gången han skakade på läppen en aning var när han råkade får en kallsup. Men blev inget gråt. Han fick syn på nåt annat och hade snabbt glömt händelsen.

Tror att det är jättenyttigt med simträning och vattenvana för bebisarna. För min del känns det viktigt att han lär sig och inte är rädd för vatten. På så vis kommer jag att känna mig säkrare när han blir äldre och man vistas vid vattnet.

Imorgon är det redan måndag igen... Shit vad tiden går... Ska skicka iväg lite paket, ta en promenad och besöka öppnis för en sångstund. Full rulle som vanligt alltså! Me like!

Bilder från dagens premiär:
  
 

 


Värk och habegär

Publicerat: 2012-02-11 | 21:04:47 i Vardag
Vaknade imorse med molvärk i ena armen. Upptäckte när jag klev upp ur sängen att jag inte kunde höja upp armen och att det strålade ut värk från axeln till fingrarna. Typiskt nog var det också högerarmen som var i det närmsta obrukbar... *SUCK* Just min tur!!!

Har tryckt i mig Diclofenac, Tradolan och har kletat in armen med Voltaren Gel. Inte lika ont nu... men det känns fortfarande. Vilket inte är ett gott tecken med tanke på allt det smärtlindrande jag stoppat i kroppen idag. Hmm... Hoppas att det går över snabbt. Annars får jag nog besöka farbror doktorn på måndag =(

Har surfat runt och dreglat över vagnen som jag håller på och sparar till. VILL HA!!!! Vi har sparat ihopa 2000 kr, men kommer inte billigare undan än 3000 för vagnen, så jag sparar vidare. Säljer allt möjligt på Tradera, men får inte värst mycket för det... och balklänningen har fortfarande inga bud. RUTTET. Skam den som ger sig... Ska ju inte ha vagnen förrän snön är borta, så det ska nog fixa sig. 
 
Den är ju sååå praktisk... *dregel*

Imorgon är det första babysimmet. Huga... Jag ser verkligen inte fram emot att sätta på mig badkläder. Fullkomligt avskyr det! Men vad gör man inte för sitt barn? Finns nog inget som jag inte skulle göra för hans skull.

hemmadag

Publicerat: 2012-02-10 | 15:02:07 i Vardag
Idag har jag och Melwin bara varit här hemma och myst. Ibland är det bara mysigt att ta det lugnt och busa med Melwin en hel dag. Blir bara roligare och roligare. Nu är han med och leker på ett helt annat sätt. Skrattar, pratar och grejar. Det är jättespännande att stå upp och kika in i byrålådor och lådor med leksaker. Lite svårt att hålla balansen och plocka upp sakerna från lådan, men skam den som ger sig! Hehe..

Var på Lidl och köpte ersättning igår på vår promenad... (hämtade paket på hemköp, köpte ersättning och lådor på Lidl och gick sen förbi och lånade böcker på biblioteket= lagom promenad) Kunde inte motstå de här lådorna. Tyckte att de var roliga och skulle göra sig bra i Melfisens rum. Vad tycks?



Vi bakade också lite chokladmuffins idag, jag och Pyret. Sparade ett par rosor till dessert ikväll med vaniljglass, men de övriga åkte in och sällskapade med kanelbullarna i frysen. Alltid redo för fikabesök! =)



Det är som sagt mysigt att busa och gosa med Melfisen... men det är också skönt när jag får egentid de stunder han sover. Rutiner är riktigt nice! Melwin sover alltid en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Sen lägger han sig 19 och sover hela natten. Man tackar! Man har nästan glömt hur jobbigt det var första veckorna när han gallskrek flera timmar/natt och de kommande månaderna när han vaknade var tredje timme. Nästan så att man kan tänka sig tanken på ett syskon om några år...haha..



När Älsk. kommer hem från jobbet ikväll tänker jag pysa en sväng till gymmet och bara jogga 30 min på löpbandet. Sen blir det fredagsmys i tevesoffan!

Buzzar

Publicerat: 2012-02-09 | 21:08:30 i Vardag
Jag deltar i Buzzadors kampanj för Doves nya balsam " Nourishing oil"

Dove utlovar att det nya balsamet ska ge tre gånger så mycket näring än ett vanligt balsam. Blandningen av balsam och inpackning i ett gör håret mjukt och glansigt utan att tynga ner det.... Kan detta stämma?

Med en mamma som är frisör, har jag blivit bortskämd med frisörprodukter till håret under alla år. Jag är alltså ganska kräsen vad gäller den här typen av produkter. Men faktiskt... inte för att jag måste säga det, utan för att jag faktiskt tycker det... så är det här ett riktigt bra balsam!
Jag har en 50 ml flaska kvar att Buzza... Kanske kan den bli din?!?
Först att skriva en bra motivering till varför just du ska ha balsamet, får flaskan hemskickad per snigelpost.
Skriv en kommentar NU!





RSS 2.0