Äntligen fredag...

Publicerat: 2011-04-29 | 06:06:48 i Allmänt
Även om den här veckan har varit en dag kortare på jobbet, så är jag ändå otroligt tacksam för att det ÄNTLIGEN är fredag och strax helg. Förstår inte vart jag ska finna motivationen till att jobba tills 8 juni. Det är för mig en gåta. Jag kan inte fokusera mina tankar på något annat än bebis och boende just nu. *Suck*

Helgen måste jag dock ägna större delen åt att rätta de förbaskade nationella proven. Ska bli måttligt roligt. Hoppas på spöregn hela helgen, så att jag med gott samvete kan bura in mig inomhus.
VAd ska du ägna helgen åt?

Läkare... eller?

Publicerat: 2011-04-27 | 20:39:34 i Allmänt
Ja det är verkligen dagens fråga. Jag blev återigen varse varför min läkarjournal varit blank 20 år tillbaka i tiden. Det första som sker är att han (läkaren) konstaterar att jag inte ser gravid ut. - JAHA... så du tror att jag är fet? hade jag lust att slänga i ansiktet på honom, men bet mig i tungan och log.

När han sedan sätter sig och googlar efter information kring vilka allergiläkemedel som är godkända för gravida, så försvann all respekt. Det hade jag kunnat gjort själv för en mindre summa än 140 kr.

När han sedan konstaterar att jag sagt att jag är i vecka 20 och då konstaterar att jag just gått in i andra trimsemestern, så fick jag återigen bita mig i tungan för att inte hålla en föreläsning för honom i konsten att faktiskt lära sig sitt yrke.

Fick dock ut Bricanyl precis som jag ville.

Allergi och telfonsamtal

Publicerat: 2011-04-26 | 21:29:40 i Allmänt
*suck*... den här dagen har varit sanslöst seg. Jag har sovit skitdåligt under natten p.g.a. att Pyret har levt rövare i magen. Spelade ingen roll hur jag än låg, så kände jag av att magen spände och värkte och kändes obehaglig. Vem tusan sa att det är fantastiskt att vara gravid?

Att jag dessutom är allergisk och får mindre syre på grund av astma, gör inte livet direkt lättare.

Ringde först till BM för att boka in nästa besök och passade samtidigt på att fråga om hon kunde fixa någon medicin som var okej att ta när jag är gravid. Hon kunde dock inte hjälpa mig, så efter att jag äntligen lyckats trycka rätt på alla knappar för att få BM att ringa upp mig... (Tryck ett för att... Tryck sex för att... osv) så var jag tvungen att ringa vårdcentralen och upprepa hela proceduren igen *SUCK*.

Fick tid hos läkaren imorgon kl 10. Hoppas verkligen inte på några oväntade nålar... glömde säga att jag har fobi för nålar =(

Hoppas på en bättre natt och en trevligare morgondag...

=)

Publicerat: 2011-04-25 | 17:14:29 i Allmänt
Jättemysig lägenhet! Lite liten... men räcker åt oss 3. Underbar altan i söderläge och fräsch och nyrenoverat. Vi var dessutom helt ensamma på visningen, så kanske kan vi få ett bra pris på lägenheten.

Ska prata med mäklaren när han ringer... Håll tummen!

Morning

Publicerat: 2011-04-25 | 06:51:25 i Allmänt
God morgon alla morgonpigga läsare där ute. Jag önskar att jag kunde sova nån timme till, men med allergi och jobbigt att andas är det lika bra att kliva upp.

Idag ska vi åka på visning av ny lya. Ska bli riktigt spännande. Jag börjar så smått ge upp hoppet om att vi ska hitta något som vi tror att alla tre kommer kunna trivas i, men jag hoppas ju ändå. Vi har liksom inget val. Vi måste flytta innan pyret kommer till världen.

Lägenheten vi ska titta på idag är en liten 4a med altan på våning ett av två. Det som kanske talar emot är att det var något närmre vägen än vad vi trodde och att fasaden kanske inte såg helt hundra ut. Men det är ju en bostadsrätt, så fasaden och annat är ju föreningens sak. Det är fördelen med att inte köpa hus. Nackdelen är att man måste betala en hyra och att man inte kan välja sina grannar. Håll en tumme för oss...




Halvvägs

Publicerat: 2011-04-24 | 11:58:44 i Allmänt
Shit vad tiden går fort... Och när läkaren dessutom kapar bort 5 dagar, så går det ännu fortare.
Redan inne i vecka 20 av graviditeten. Halva tiden gjord och massor av saker som måste falla på plats innan pyret kommer till världen.

MEN... fantastiskt! Jag längtar! <3


 V. 20   "Pyret"

Tillbaka

Publicerat: 2011-04-24 | 10:16:58 i Allmänt
Nu har mina föräldrar och Bella åkt hemåt igen. Har varit en jättemysig helg med mycket skratt, godis och mat. Tur att man redan är på tjocken så att en ytterligare putande mage gör varken till eller från.

Jag sitter och läser Maciej Zarembas artikelserie i DN om skolan i Sverige och nickar många gånger medhållande. Skrämmande! Det är en skarp, men många gånger korrekt bild av skolan som väsen idag. Anledningen till att jag, trots att jag innerst inne tycker jättemycket om läraryrket, vill byta bana och göra något annat... är att jag inte känner att jag kan ställa upp på den cirkus som det ibland kan kännas som.

Jag har elever i åk.2 på gymnasiet som har fått godkänt i svenska under hägstadiet och som sedan fått godkänt i svenska A på gymnasiet som det förväntas att jag också ska sätta ett godkänt betyg på. Att de har en läsförståelse som ligger i nivå med en elev i årskurs 5 och därmed inte har en chans att klara av kursmålen på gymnasiet, är det ingen som vill höra. Eleven tror sig ju kunna, eftersom den fått godkänt under sina tidigare 10 år i skolbänken, rektorer och tyvärr även andra pedagoger vill bara ha en lösning som innebär ett godkänt betyg och därmed ett snyggare resultat i bokföringen.

JAG har fått höra att "vi hade räknat med godkänt i den här kursen", eller "Hur ska vi lösa det här". Mitt svar är innerst inne enkelt.... Det går inte att lösa 10 års tidigare studier i en kurs som på grund av studiedagar och andra aktiviteter inte ens ges på rätt tid. Mitt svar till chefen är "Ja, det enklaste är väl att bara sätta ett godkänt om det är det ni vill ha... men mitt namn ska inte stå i betyget".

Vi gör inte eleverna en tjänst genom att sätta schyssta betyg. Att hela tiden flytta problemet framför oss är inte en lösning. De här eleverna som jag har i Svenska B har kanske sin nästa hållplats på ett universitet eller en högskola. Hur ska de lyckas ta sig igenom en sådan utmaning när de i själva verket inte har en aning om vad och hur de ska kunna finna, läsa, förstå och redovisa information?

Jag erkänner att jag har sänkt mina krav på vad som är ett godkänt betyg under de år jag arbetat som lärare (2 år). Det behöver inte vara fel... men det får inte gå till överdrift. Att kräva att en elev som är 18 år ska kunna läsa texter och skriva en essä med enklast möjliga källhänvisningar är inte att ställa för höga krav! Att räkna med att elever som skriver alla sina texter på dator ska lyckas ha noll stavfel (de får ju använda stavningsprogram) är inte heller ett för högt krav! Att kräva att de vet vad ett referat är och kan skriva ett sådant med korrekt källhänvisning och användning av referatmarkörer är inte heller det för högt ställda krav.... OSV.

Vi måste ändra vår syn... vi måste gå in med inställningen att det är en viss nivå som ska uppnås vid varje årskurs och framförallt TRO att eleverna faktiskt kan uppnå det. Jag tro nämligen att det i mångt och mycket bottnar i synen på de elever man har framför sig i klassen. Om man inte tror på dem och ger dem tydliga mål, så kommer man inte att höja nivån. 

Jag längtar tills jag blir mammaledig och sen kan söka nytt arbete... men kommer absolut att sakna arbetet med ungdomar om jag inte kommer att på ett eller annat sätt fortsätta med det. MEN att arbeta på en skola som har andra prioriteringar än att ge eleverna bästa möjliga språngbräda ut i verkligheten... det är ingenting för mig.

Nog tjafsat... haha!

 

Stort leende

Publicerat: 2011-04-21 | 14:01:51 i Allmänt
Jag kunde inte vara gladare.... Liten mår jättebra i magen och allt ser alldeles strålande ut. T.o.m. så att överläkaren sa att hon skulle kunna använda bilderna på liten i undervisningen för att det såg/syntes så bra.

Tror att läkaren försa sig vid ett tillfälle. Både jag och älsk. reagerade när hon refererade till liten som "Hon". Ingen snopp i sikte så vitt vi kunde se, så kanske har jag rätt. Jag har sagt att det är en liten tôs från början... =)

BF blev bara flyttat några dagar och är nu 16 sep. Fram tills dess kan jag bara glädjas och känna mig lugn över att allt är ok. Inga missbildningar och ett starkt hjärta.

Vilken underbar påsk!

UL

Publicerat: 2011-04-21 | 08:11:26 i Allmänt
Ärligt talat, är jag nervös... Snart ska vi åka till sjukhuset på UL. Jag har drömt hemska drömmar om den ena missbildningen värre än den andra inatt. Det är plågsamt att veta att det finns en risk att barnet har ryggmärgsbråck. Chansen är enligt BM inte så stor, men tillräckligt för att de skulle skicka oss till överläkaren istället för på ett vanligt rutinultraljud.

Om bebbe är frisk och allt ser bra ut, så kommer jag att kunna andas ut. OM det skulle vara något galet, vet jag inte riktigt hur jag kommer att ta det. Abort känns inte som ett alternativ.

Vill bara få det överstökat!

Håll era tummar...

Önskan...

Publicerat: 2011-04-19 | 21:05:53 i Allmänt
Nu har jag äntligen några dagars ledighet att se fram emot. Tyvärr är det ju som vanligt med ledigheten som lärare... jag har hela tiden fokus och tankar på vad jag inte hunnit göra och måste göra på jobbet med rättning och planering...*suck*

Är desutom sjukt sugen på att köpa mig en systemkamera. Jag har inte känt att jag haft något behov av en egen kamera då jag kunnat låna på jobbet när jag velat. Jag har dessutom inte tagit speciellt mycket bilder... så det har som sagt inte varit värt att lägga pengar på. MEN... nu, med en liten på väg, så känner jag ett stort behov. Det skulle dessutom vara kul att fördjupa mina kunskaper och lära mig att ta bättre foton. Jag lär ju ha en hel del tid under sommaren när jag antagligen kommer att få skjuta på min semester för att slippa dra igång undervisning i nån vecka innan mammaledigheten. UNder de ensamma timmarna på jobbet när alla andra har semester så borde jag kunna hinna läsa och plugga in mig på fotografering.

Grymt sugen på att köpa en Canon EOS 550D eller allra helst en EOS 600D. Då finns möjligheten att filma också. Vet ju hur skoj det är att se filmer från min egen barndom...
Hoppas på att älsk. vinner pengar på travet den här veckan......

Vad har du för kamera? Rekommendationer tas tacksamt emot...

En timme kvar på jobbet...

Publicerat: 2011-04-18 | 15:09:54 i Allmänt

Tar en liten kort paus i arbetet för att skryta med att jag vårstädat min arbetsplat idag =). Soreterat alla papper som blivit lagda på hög och satt in dem i rätt pärm samt torkat bort det värsta dammet coh köpt nya blommor till fönstret. Nu är det ju nästan så att man trivs i sin lilla hörna igen.... om det inte vore för att ca 85% av de nationella prov jag rättat idag ser ut att få ett IG i betyg... *suck*

MEN... solen skiner iaf!



morgonstund...

Publicerat: 2011-04-18 | 06:31:39 i Allmänt
...har guld i mun?

NJa, helst av allt hade jag velat ligga kvar och snosa i sängen en stund till innan jag masade mig upp. Försov mig dessutom och vaknade av mig själv en halvtimme efter att mobilen skulle ha ringt. Tur att det är påsklov och knappt några som jobbar den här veckan. Då kan jag flexa lite och komma en halvtimme ca sent till jobbet. Ingen lär ju sakna mig...

Drömde att vi fick tvillingar inatt. HUga! Hade världens sjå med att hålla ordning på dem båda. Är nog nerverna inför det stundande ultraljudet som spelar min hjärna ett spratt. På torsdag får vi se vad som finns i magen. Håll er tummar för att allt ser ok ut! Innan jag sett och hört läkaren säga att bebis ser frisk ut, så kan jag inte till hundra procent slappna av. Tror att det är bra för älsk. också att få se bebis. Han har nog inte riktigt förstått att vi ska ha barn snart. Men det är kanske förståeligt då det itne är han som har kräkts och mått risigt de första 3 månaderna och som nu från och till har typ foglossningar så att man inte kan gå normalt. Nej, det är lilla jag det... Åh så underbart det är att vara gravid? NJA...

Snart påsk också. Mina föräldrar kommer på besök, så jag har lovat att slänga ihop lite påskmiddag till påskafton. Annars brukar jag inte fira påsken. Tycker mest att det är en tråkig högtid med samma mat som julen fast mindre mysig och med tristare traditioner. Blir kanske ändring på det när vi fått barn.

Solen skiner... dags att sminka sig snabbt och knalla iväg till tåget om jag ska hinna med 7:10. Önskar mig en cykel... Jäkla tjuvar som snodde min fina cykel i höstas! Fy skäms på er!!




Funderingar på boende...

Publicerat: 2011-04-17 | 09:32:48 i Allmänt

Vi hade jättetrevligt igår, men idag känns det i kroppen att vi kom i säng vid midnatt. Känns som att jag har en rejäl baksmälla. Huga!

Spanar omkring på Hemnet som vanligt. Hoppas hela tiden att det ska dyka upp någonting bra och att allt ska lösa sig. Ärligt talat så börjar jag bli lite orolig för att vi inte kommer att flytta innan bebis är född. Kommer funka dåligt, minst sagt, att bo 5 trappor upp utan hiss. Kommer innebära att jag i princip blir inlåst under dagarna för att ta sig ut med barn och barnvagn nedför och uppför trapporna lär vara ett tids- och energikrävande arbete.

J. visade oss ett boKlok-hus i Bro som hon sett på Hemnet. Det ser jättefint ut (Bilder nedan). Bullerbykänsla, allt inräknat i hyran (utom hushållsel förstås) och bra med altan på baksidan där vi kan grilla och umgås. Vet dock inte riktigt om Bro är stället jag vill bo på. Hmmm?... Å andra sidan så vet jag inte vart jag vill bo.... Alla mina släktingar och bekanta bor ju i Värmland, så det spelar inte nån större roll vart vi bosätter oss omkring Sthlm, så kommer det innebära att man måste skaffa nya bekanta.

Ska nog Försöka gå på visningen 25:e. Hade varit skönt att ha hunnit klämma in ett besök på banken för att förnya vårt lånelöfte innan... ifall vi vill lägga bud menar jag.



*Puh*

Publicerat: 2011-04-16 | 15:21:50 i Allmänt
Har ägnJat dagen så långt åt att bara ligga och lata mig. Efter den här veckan, så var det mer än välbehövligt. Men, nu ser jag fram emot att sommaren närmar sig med stormsteg. Bara 5 veckor kvar av terminen i runda slängar.

Har inte vågat titta på elevernas skriftliga nationella prov ännu. Är rädd att det ska bli en katastrof. Vill så gärna att de ska ha fixat d.... men innerst inne så känner jag mig orolig. Ja, ja.. det får jag ta tag i på måndag!

Önskar att jag hade orken att träna. Vill, men orkar inte... jobbig känsla det där. Kanske orkar jag ta en klass imorgon kväll. We'll see...

Idag går för övrigt mina tankar till en familj som drabbats av ett enormt slag under bältet. Storasyster i familjen har genomgått 2 operationer för att ta bort en tumör i benet. Hon är olycksfågeln i familjen på flera sätt och har flera gånger fått se sin lillasyster lyckats med det hon egentligen vill men inte kan. Nu har hon fått beskedet att benet måste amputeras ovanför knät. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för en tjej som är strax över 20 år. En sprallig tjej som älskar äventyr och träning. En tjej som varit frisk och glad... som haft framtiden framför sig... så tar livet plötsligt en sådan vändning. Sänder mina varmaste styrkekramar till henne och till hennes familj!

Nu måste jag fixa iordning mig. Vi är bjudna på grillat hemma hos älsk. syster ikväll. Första grillningen för iår. NU är det vår på riktigt =). Vet dock inte vad jag ska sätta på mig. I takt med att magen växer och ryggen ömmar, så blir det allt färre kläder som passar i garderoben. Byxor är allra svårast. Får inte igen knapparna och de som förut varit stora i midjan sitter nu så tight att jag får ont i magen. Glädjande är väl ändå att jag fortfarande får på och upp byxorna även om ajg inte kan knäppa dem. Det känns på något sätt skönt att veta att jag ännu inte blivit särkilt mycket större kring rumpa och lår... men det lär inte dröja.

Har skickat efter lite mammakläder inför sommaren från H&M, men måste försöka ge mig ut i affärerna och prova byxor. Jag har normalt väldigt svårt att få tag på byxor som passar...och det har inte blivit lättare...

Nej som sagt... in i duschen. Ha en trevlig och solig kväll allesammans!

Hell week

Publicerat: 2011-04-11 | 20:17:48 i Allmänt
Ja, då var den igång, helvetesveckan. Förstår inte hur jag ska orka om jag ska vara helt ärlig. Har spänningar och konstigt ont i magen till och från. Är trött och irriterad och har huvudvärk som gör att huvudet bankar vid varje steg jag tar. Kroppen vill vila och jag vill dra täcket över huvudet...

Men... det finns ett ljus i tunneln. Bara att kämpa sig igenom den här veckan för att sen ha en lugn vecka då eleverna har lov och jag har några dagars ledighet. Ska dock jobba måndag och tisdag för att om möjligt hinna rätta hyffsat många nationella prov och särskilda prövningar. Vore hemskt skönt att få det undanstökat så att jag kan ge mig på upploppet med så lite "mjölksyra" som möjligt.

Det blir åtminstone ljusare och varmare för var dag som går... Äntligen verkar våren ha bitit sig fast på riktigt!

Imorgon jobbar jag kväll för att vakta särskild prövning i Svenska A, på onsdag lär jag jobba över för att hinna förbereda inför torsdagens nationella prov och på torsdagen jobbar jag kväll igen för att vakta Särskild prövning i Svenska B. Fredag lär jag vara en zombie... men då är det iaf sista dagen innan lovet.

Simma lugnt allesammans...

RSS 2.0