Tandebisse

Publicerat: 2012-04-25 | 08:47:18 i Vardag
Hej där ute i rymden... Allt väl här. Dagarna bara flyger fram... och samtidigt kan det kännas som att de står stilla. Underligt det där. Men så är det väl att vara hemma om dagarna. Jag behöver dock aldrig fundera över vad jag ska fylla dagarna med. Det är fullt upp mest hela tiden. Om det inte är något roligt så är det alltid disk, tvätt eller städning som knackar mig på axeln.

Det senaste veckan har vi varit ute på många promenader. Detta trots att det fina vädret har lyst med sin frånvaro. Jag har (vet att jag sagt det förr)... bestämt mig för att det får vara nog med sötsaker nu! Kände mig som en värdig deltagare i "Du är vad du äter". Började fundera över vad jag egentligen stoppade i munnen. Hade verkligen fastnat i sockerträsket igen. Massor av mjuka smörgåsar och glass, mjuka kakor- VARJE DAG. Förstår inte att det ska vara så förbaskat svårt. Nåja... då är då och nu är nu. 3 dagar har gått och det känns som att jag är på rätt bana igen. Håll era tummar. Det är inte skoj när byxorna återigen är för små.

Melfisen har börjat dricka en flarra välling på kvällen. Vilket so far har resulterat i att han sover lite längre. Nu vaknar han först vid 5-tiden och då går jag in och duttar in nappen. Sen vaknar han 6 och får en liten flaska ersättning. Därefter sover han oftast en timme till.

Alltid så glad när man kommer in och drar upp rullgardinen och säger "god morgon goding". Det är ett ögonblick som kan rädda en hel dag. Just det där goa leendet med den lilla vita tanden som tittar fram.


 Tungan rätt i munnen! =)

Idag blir det en tur till öppnis och träning på gymmet för min del i eftermiddag. En helt vanlig onsdag med andra ord!

Gungeligung

Publicerat: 2012-04-18 | 12:21:32 i Vardag
Så har ännu en vecka förflutit. I fredags var jag och Melfisen till Bibblan och lånade böcker. Han tycker att det är jättespännande med böcker just nu. Gärna tugga lite på dem, men också att se på bilderna och färgerna. Mamma är förstås glad över att sonen tycker om böcker... Lite yrkesskadad är man väl som svensklärare, haha!



På söndagen var det återigen dags för babysim. Är bara 2 ggr kvar nu. Tiden går så fort. Melwins extrafarmor var med till badhuset och badade med oss. Melwin dök och simmade som om han aldrig gjort annat, men blev trött efter en stund då han hoppat över eftermiddagssömnen.

I måndags köpte jag en gunga till fisen. Tyckte att han skulle få en gunga nu när vädret ändå börjar bli lite bättre. Hittade en riktigt bra gunga med ryggstöd. Färgen kunde man ju ha önskat vore en annan... förstår inte vitsen med det lysgula fram, men annars blev den toppen. Melfisen tyckte att det var kanonkul att gunga. Sken som en sol ena stunden och satt och njöt av åkturen i nästa.



Idag blir det en tur till Öppnis som vanligt... I övrigt ska vi nog bara ta det lugnt. Gårdagen spenderade jag ju vid spisen hela dan. Gjorde 25 middagsportioner mat till Fisen och frös in. Imorgon ska vi åka en tur in till Sthlm och hälsa på på mitt jobb.

Full rulle som vanligt med andra ord...

<3

Publicerat: 2012-04-12 | 11:27:24 i Pyret

Hur söt får man vara?


Gäsp

Publicerat: 2012-04-12 | 08:59:44 i Vardag
Vissa nätter vill man bara plocka bort ur tiden. Den här har varit en sådan! Melfisen har vaknat varannan timme och varit ledsen. Det känns i kroppen att jag inte fått sova. Flaschback tillbaka till när han var nyfödd. Men det finns ju lösningar på det mesta.... Kokar en STOR kanna med kardemummakaffe och hoppas att jag kan få nån timmes sömn under dagen.

Igår var vi en sväng till öppnis och idag ska vi hem till C och Oscar på fika i eftermiddag. Full rulle... =)



Vi slog till och bokade vår sommarsemester igår också. En vecka på Ölands minsta, och förhoppningsvis mysigaste, camping! Stuga med inglasad altan, dusch och wc. 300m till stranden. Det ska verkligen bli jättemysigt. Bara vara och ta dagen som den kommer. Sista veckan i Juni drar vi. Billigast stugor och kanske inte lika hysteriskt mycket turister som i Juli och början av augusti.



Gadd

Publicerat: 2012-04-10 | 16:06:53 i Vardag
Jisses... Jag är verkligen dålig på att gå in här och uppdatera. Vete tusan hur jag ska få tillbaka bloggsuget. Men... tills vidare får ni väl nöja er med de få rader som dyker upp här då och då.

Påsken har förflutit. Blev en och annan chokladbit som inte borde ha hamnat i min mage, men i övrigt har det varit en skön helg. Mina föräldrar och min moster med man kom på blixtvisit på påskafton. Mamma ringde på fredagskvällen och meddelade att de hade beslutat sig för att inta påsklunchen hemma hos oss istället. Knäppt att ta med sig maten och äta den 30 mil bort? Nej då... inte när det kommer till min släkt...haha!

Var inget babysim i söndags eftersom det var påsk. Tror Melwis saknade det... Han var så superglad förra veckan ju. Simmade alldeles själv i sin badring och dök under ytan.



Vart sjutton tar tiden vägen egentligen? Vår lille prins är redan 6 månader gammal! Det är 6 månader sen han föddes! Känns som igår.... Men han lär sig nya saker hela tiden och växer så att det knakar. Kan meddela att den första tanden är påväg upp. Sylvass liten gadd som precis spräckt igenom tandköttet. Glad att jag inte ammar. Det gör aningen ont när han biter till i fingrarna de gånger han lyckas stoppa dem i munnen.

Vädret idag är ruskigt trist. Vi har inte och tänker inte sätta vår fot utanför dörren idag! Har en hemmamysardag med lek och slappande. Glad att jag hann greja lite i rabatterna i helgen. Är inte klar med rensandet, men nu syns iaf tulpanbladen som tidigare doldes bland alla gamla löv. Ska bli spännande att se vad som döljer sig i de lökar som nu börjar spira. Jag har ju inte en aning eftersom det är första våren i huset.

Imorgon satsar vi på öppna förskolan och på torsdag är vi hembjudna till C och Oscar på mammafika. Som sagt... tiden går fort när man har roligt!

Pölen

Publicerat: 2012-04-04 | 13:40:44 i Vardag

Eftersom Melfisen bara vill sitta (eller stå) upp numera, har jag slagit mina geniknölar samman för att slippa sitta och vakta så att han inte faller ner i golvet. Eftersom vår hund har flyttat hemifrån (bor hos mina föräldrar), hade jag en hundbädd som bara låg och skräpade.

Efter en förmiddags behandling med textiltvätt och handtvätt i badkaret, så hade jag helt plötsligt en fullt fungerande babypöl som funkar minst lika bra som den dyra pölen som de har på förskolan (mindre förstås). Nu kan han sitta långa stunder själv och roa sig med sina leksaker och jag behöver inte vara orolig att han slår sig om han tappar balansen och faller bakåt eller åt sidan. PERFEKT!



Igår var det dags för storkok av barnmat igen. Börjar få in snitsen, så på ett par timmar hade jag 12 middagar klara till fisen. Tycker absolut inte att det är något fel på den mat man köper i butik, men det är betydligt mycket billigare och dessutom roligare att göra egen barnmat. Då vet jag exakt vad som är i maten.



Fick nya vagnen i tisdags! Lilla julafton..hehe. Var ute på premiärtur med vagnen igår. Någonting skramlade, men i övrig är jag toppennöjd med mitt inköp. Top isär julen igen och försökte ändra... hoppas att det var det som spökade. Melfisen verkar också nöjd med nya vrålåket... Han satt stolt som en tupp i vagnen och spanade ut genom fönstret hemma i köket när vi fått ihop vagnen.



Idag blir det en barnvagnspromenad ner till mälaren med några kompisar och förhoppningsvis träning ikväll.


RSS 2.0