Mmm glass!

Publicerat: 2011-07-27 | 18:05:33 i Allmänt
Idag är verkligen en glassätardag =)

Är på bättre humör - tack och lov! Tycker det är svintrist att vara nere och gå omkring och tycka synd om mig själv. Men, utan svackor så kan man inte njuta av topparna. Always look on the bright side.

Har inte gjort så jättemycket idag. Varit en sväng till bangolfen och spelat med Älsk, J och D. Älsk. vann som vanligt, men jag och J kom på delad andraplats. Gick superbra för mig under första 9 hålen. Hade som mest 3 slag/bana. Sen gick det sämre och jag lyckades få två sjuor. Trist... men jag skyller på orken och den olidliga värmen...hehe..tävlingsmänniska.

Imorgon är det dags för föräldrautbildning igen. Undrar hur många gånger barnmorskan ska tala om för oss att vi kommer ha jävligt ont den här gången. Jag hoppas att hon är bättre förberedd och att det då ska vara bättre annars vete tusan om jag kommer orka pallra mig iväg de 2 återstående gångerna.


Ingen toppendag

Publicerat: 2011-07-26 | 17:13:44 i Allmänt
Nej, idag är ingen toppendag. Jag känner mig otroligt trött på den här kroppen som inte orkar någonting och som bara är ivägen. Självklart är det värt det... men, jag saknar verkligen min vanliga kroppshydda och all den energi som jag en gång hade.

Har halsbränna så att det förslår (knaprar Novalucol) och Pyret verkar tycka att det är en god idé att bygga ut och renovera därinne. Sparkar och spänner ut sina små armar och ben. Ibland börjar jag nästan fantisera om att det kommer bli en födsel a'la science fiction där han sliter upp magen och kryper ut av sig själv. Otroligt vad skinnet kan töja sig ändå. Jag smörjer med olja varje dag och ber till gudarna att jag ska slippa allt för svåra bristningar.

Alla säger att det är så underbart att vara gravid... men jag förstår inte. Någon som kan förklara?

Ska bli skönt när vi är på plats i huset. Tror att en hel del av den här dalgången beror på att jag är alldeles för stressad och att det är massor som ska falla på plats. Tur ändå att jag kommer hinna landa en stund innan det är dags för det stora äventyret med förlossning och att helt plötsligt vara mamma.

Har packat ihop och ner extrarummet idag och en stor del av badrummet. Sovrummet och en del småplock kvar. Vi har hela dagen imorgon på oss... halva torsdag (ska på föräldrautbildning igen på eftermiddagen) och en stund på fredagen. Klockan 10 på fredag ska vi möta säljaren i huset och läsa av vattenmätaren och 11 ska vi samlas hos mäklaren för att skriva på de sista pappren innan huset på riktigt är vårt. Så fort städarna är klara sen, så har vi planer på att köra iväg lite saker i bilen till huset. Ju mindre att flytta på lördagen, desto bättre.

53 dagar kvar!


Teamwork

Publicerat: 2011-07-25 | 16:53:26 i Allmänt
När alla hjälps åt, går det mycket fortare... Bella "diskar" och vi packar. =)



Börjar bli lagom trött på att packa ner saker i lådor och slänga onödigt krafs. Ser dock ljuset i tunneln. 5 nätter kvar att sova i lägenheten. På lördag sussar vi i vårt första hus! Sedan jag och Älsk. blev tillsammans i augusti 2002, så har vi bott i 3 lägenheter och ett garage (ombyggt till lägenhet). 9 år... Jisses vad tiden går - Det var på tiden att vi köpte hus.

Börjar mer och mer längta efter Pyret nu... Ska bli både mysigt och skoj att få boa in sig i huset och förbereda för att han kommer ut från magen och blir en egen liten del av vår familj. Mamma har lämnat in min gamla spjälsäng för omlackering och väggarna i pyrets rum ska spacklas och målas. Funderar på en blå färg som heter "Monsun". Vet - det är aningen mycket genus, men jag råkar tycka om färgen blått! Vill ha en färg som kan passa ett tag framöver... inget för barnsligt eller nån mönstrad barntapet som Pyret kommer tröttna på när han blir äldre.

Sängen blir gräddvit också ska jag försöka hinna slipa och vitmåla en byrå som jag fått som arvegods (nedan). Hade först tänkt göra mig av med den... men eftersom den bara är knähög och som sagt är ett arv från en avliden släkting, så tror jag att den kan få nytt liv och bli jättesöt i barnrummet. Jag kan nog behöva ha nåt att pyssla med om dagarna när Älsk. börjar jobba igen i augusti. Annars kommer nog väntan på förlossningen att bli olidlig.



Middagen står i ugnen och tillagas. Helstekt kyckling och ris står på menyn. Hungrig som en varg, men får försöka distahera mig själv. Kycklingen är inte fädig på nån timme. Meeen... Den som väntar på nåt gott... =)

54 dagar kvar till BF !

Tungt

Publicerat: 2011-07-24 | 20:02:05 i Allmänt
Det känns jobbigt att säga det, men det är skönt att Bella ska få åka till värmland igen imorgon. Jag mår dåligt (samveteskval) över att jag inte orkar gå några långpromenader med henne. Försöker gå en lång promenad varje dag... i snigelfart. Fixar det, men slutar alltid med att jag får stanna flera gånger och pusta. Pyret börjar bli tung att bära och är det inte han som spänner ut magen, så är det den där molande känslan.. som mensvärk ungefär. Tack och lov över efter en kort stund, men det är inte så ljuvligt att jag springer vidare. Ne, bättre för henne att få åka till värmland och gå låååånga promenader med min mamma i ett rasande tempo.

Köket är nu nedpackat och vardagsrummet är så gott som stuvat i kartonger. Tar man bara lite i taget, så ska detta ordna sig innan lördagsmorgon när vi ska köra över allt till huset. 

Nu blir det soffläge resten av kvällen och en stor skål med jordgubbar - Det är jag värd!

54 dagar till BF =)


Organiserat kaos?

Publicerat: 2011-07-23 | 12:05:27 i Allmänt
Vår lägenhet ser ut att ha drabbats av en tornado. Det står grejer överallt! Får kryssa mellan lådor, kassar och prylar. Bella tycker att det är mycket jobbigt och frustrerande att vi håller på och stuvar om och skapar kaos. Blir nog bra för henne att få åka tillbaka till Värmland på måndag. På så vis kan vi koncentrera oss helt och hållet på att packa det sista.

Den tropiska värmen som har drabbat Enköping är inte till någon hjälp. Med tanke på att det är 30 grader utomhus och fuktigt värre, så kan ni ju föreställa er vilket klimat vi har högst upp i hyreshuset. Jag svettas floder och det sinkar packandet nåt enormt att jag bara orkar böka omkring i typ 40 min innan jag måste gå och lägga mig i soffan och frusta. Konstigt att man kan gå upp i vikt när det känns som att kroppen genomlider ett halvt maratonlöp varje dag.

Meeen... det måste ju vara bra. Barnmorskan på pust- och flåskursen (föräldrautbildning) sa upprepade gånger att det är ett maratonlöp att föda barn och att vi skulle motionera en halvtimme om dagen. "Ut och valla frugan killar!" Tror att hon vände sig till de andra paren, för de som känner mig/oss vet att jag inte behöver ha någon som vallar mig. Brukar snarare vara tvärtom.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om den där kursen förrästen. Det var en upplevelse. 8 par varav jag tror att vi skulle kunna umgås med 3 av dem. Det var 3 par i vår ålder. Övriga var bland annat en man som hade läst hela encyklopedin om barnafödande. Han kunde svara på varenda fråga om allt från HB-värde till forskning omkring "Färdknäppen". Rakt framför oss satt en man som hämtat sin fru i Thailand. Både jag och Älsk. reagerade på att hon själv inte visste vart hon kom från i Thailand... Han förde hennes talan i allt. Jag försökte tänka att vi alla är olika, men det klingade underligt i mina öron. Sen var det ett par där mannen inte alls hade någon lust att flytta till henne, men nu kände sig tvungen. hmmm... Som sagt, man behöver inte umgås med alla. 

 Barnmorskan upprepade mantrat "Det gör jäkligt ont att föda" ungefär 15 gånger under 2 timmars tid. - Jo tack, jag tror att jag har förstått det! Hon var som Älsk. sa - helt speedad, men ändå ganska rolig. Tror dock inte att vi lärde oss någonting av henne. Alla vet hur ett barn blir till och vart det sen ska pressas ut. Får hoppas att kommande träffar blir lite mer givande.

Bokade tid för kontroll i vecka 33 när vi ändå var på plats. Har inte gått att ringa eftersom de har bytt telefonnummer och krånglat. Fick då en tid hos barnmorskan som håller i kursen. Får väl se hur det går. Hon verkar inte ha mycket till övers för oss spruträdda... Gick ju dock bra med blodprovet förra gången, så jag ska nog klara det den här gången också.

Tänk att det redan är mindre än 2 månader till beräknad födelse nu. Herrejissus vad tiden går fort! Jag drömmer om förlossning var och varannan natt nu. Måste vara hjärnans sätt att bearbeta och förbereda sig. När det väl är dags, så har jag i drömmarna gått igenom typ alla tänkbara senario. Även om smärtan självklart inte går att föreställa sig... "Det ska ni veta... det gör jävligt ont att föda" Haha... Ärlighet varar längst?

 Bella
 V.32

utbildning

Publicerat: 2011-07-21 | 14:59:17 i Allmänt
Vi ska snart bege oss till första träffen med föräldrautbildning. Undrar vad vi kommer att mötas av? Kanske vill man bara fly därifrån när man väl är på plats. Kanske sitter där ingen som man kan tänkas vilja umgås med i framtiden... Men... vad är väl en bal på slottet? Haha.. Vi får utvärdera efteråt.

Tyvärr är Älsk. på sitt allra goaste humör... negativ och grinig som få. Perfekt att han prickar in det just idag... "Jag ska följa med, men jag tycker inte om det..."etc. Känns jätteskoj verkligen - not. Skitskoj att ha med någon som känner sig tvingad dit.

Jag är också astrött, så det är nog bådas fel att vi går varandra på nerverna idag. Känner mig mörbultad och seg i kolan. Kanske är det vädret... eller det faktum att jag var tvungen att gå upp och kissa en gång i timmen inatt.

En vecka kvar tills vi får nycklarna till huset nu. Massor kvar att packa ner i lådor... Har bara packat halva köket än, men det är det jobbigaste eftersom varje pryl måste packas in i papper. Hoppas och tror att det kommer gå fortare när vi är färdiga i köket...



Blötdjur

Publicerat: 2011-07-18 | 19:09:00 i Allmänt
Puh! Har varit riktigt mosig idag faktiskt. Ont lite här och där...

De senaste dagarna har jag tyckt att det har blivit allt mer besvärligt när jag går längre sträckor. Ibland måste jag stanna upp en stund för att jag får ont i livmodern. Är som kraftig menssmärta, men går som tur är över fort. Fick svar på vad det beror på idag när vi var till barnmorskan. Pyret som tidigare låg i sidled inne i magen, har placerat sig med huvudet neråt. Inte konstigt att det trycker när jag är ute och går. Halsbrännan som faktiskt har varit borta nästan hela förra veckan, har likaså kommit smygande tillbaka.. Uhhh va det är underbart att vara gravid! Räknar redan ner tiden tills jag får tillbaka min kropp och får träffa älskade Pyret. Men... han får stanna där inne ett tag till. Jag vill hinna flytta in i huset och fixa iordning hans rum innan han tittar ut.

Som jag skrev tidigare så är semestern slut nu... Massor som vi måste hinna göra. Ska bli fantastiskt skönt när allt det praktiska är klart och vi har flyttat in i huset. Vi bockar av saker på listan och skriver samtidigt dit nya saker. Det känns som ett evighetsprojekt. Huga!

Idag har vi bockat av:
- Bokat avläsning av elen
- Fixat gravid- och villaförsäkring
- Skickat offertförfrågan till flyttfirma (Vill jämföra pris om det är värt att anlita någon eller hyra släp själv)
- Läst på och tagit reda på mer om sophämtning. Ska ringa och boka imorgon.
- Scannat in och mejlat tilläggskontraktet till banken.
- Skrivit under lånepappren.
- Kollat upp sophämtningsalternativ och kostnader. Ska ringa om det imorgon.

Fortsättning följer imorgon... Tipsa gärna om ni kommer på något som jag borde ha koll på. Det är så mycket att det känns som ett mission impossible att ha koll på allt.
  

Semesteravslut

Publicerat: 2011-07-17 | 08:38:36 i Allmänt

Gårdagens lunch blev en gigantisk glass på glasserian i Karlstad. Nyttigt - Nej! Gott - Ja! hehe...

Jag och C. hade en jättetrevlig dag. Först Mariebergsskogen, sen Bergvik och innan hemfärd plockade vi jordgubbar på Ängebäck. Under eftermiddagen spelade vi ett parti krocket med mina kusiner och sedan grillade vi innan dagen led mot sitt slut.

Nästa gång vi får möjlighet att ses, så kommer Pyret vara med oss. Hoppas inte att det dröjer för lång tid.

Idag blir det hemfärd. Älsk. och svärfar ska komma förbi Karlstad och hämta upp mig och Bella. Antar att det inte blir så många knop när vi kommer hem sen. Måste väl handla mat dock. Imorgon däremot, så måste vi börja med packandet. Nu närmar sig flytten med stormsteg. Ruskigt spännande!





Lördag

Publicerat: 2011-07-16 | 08:44:13 i Allmänt
Sista dagen i värmland nu då... imorgon kommer Älsk. och hämtar upp mig och Bella. Borta bra, men hemma bäst! Det ska bli skönt att få komma hem till sin egen säng.

Idag är vädret något bättre, men ännu inte någon sol i sikte. Enligt prognoserna ska det åtminstone inte regna idag. Tycker att vi fick nog av regn igår.

Som vanligt inga planer för dagen. Men jag är inbjuden på Krocket i eftermiddag om jag inte hittar på nåt annat.

Men nu... frukostdags!

regn, regn...

Publicerat: 2011-07-15 | 08:32:47 i Allmänt
och ännu mer regn. Vem var det som beställde det här dretvädret egentligen?! Finns inte en chans att jag kommer bege mig ut mer än nödvändigt idag.

Gårdagens roadtrip gick tämligen smärtfritt. Vädret hade mer att önska även under gårdagen, men i övrigt så var det en trevlig tur. Inte så ofta vi ses, så det är skoj att det blir av. Klämde i mig en pizza och sen blev det fika med kaka och kaffe. Konstigt nog är det gott med en kopp kaffe emellanåt igen. Har ju inte druckit kaffe sen i början av graviditeten. Bara tanken på kaffe har tidigare gjort mig illamående, men nu har det som sagt vänt. Är ingen stordrickare, men en kopp då och då... det kan vara gott.

Imorgon är det exakt 8 veckor kvar till BF... Mycket som kommer att stå på schemat framöver. Besök hos barnmorskan varannan vecka och föräldrakurs varje torsdag i 4 veckor. Besök på förlossningen blir det den 5e. Jag som är kontrollmänniska känner att det snart är för mycket för att jag ska kunna hålla koll på allt... ska ju flytta mitt i allt detta också. MEN... det är bara at flyta med antar jag. Vare sig vi är redo eller inte, så kommer Pyret att komma ut om ett par månader. Skrämmande å ena sidan, men helt underbart å andra... Jag förstår inte hur man kan ha sådana kärleksband till en varelse som man aldrig träffat. Det är häftigt!

Tror dock att det är svårare för Älsk. att ha samma band redan. Det är inte honom som Pyret väcker genom sparkar eller busar med genom att sparka tillbaka vid beröring. Tyvärr brukar han lägga sig helt stilla om Älsk. kommer och ska gosa... De e mammas pôjk redan! Haha...


Roadtrip

Publicerat: 2011-07-14 | 08:41:26 i Allmänt
Mental förberedelse för att tillbringa en evighet i bilen idag. Vi har bestämt oss för att åka och hälsa på min bror i Stenungsund och åker dit över dagen. Det blir med andra ord resa fram och tillbaka... Det blir trevligt att träffa honom en stund, men samtidigt spännande och se hur länge min rygg pallar. Jag har laddat upp med en stor kudde att ha i ländryggen och paxat passagerarsätet fram.

Igår var tidernas största slappardag. Det enda vi gjorde under dagen var att ta små promenader med Bella och sen åkte jag och mamma en tur till Karlstad på eftermiddagen. Mamma köpte sig ett par skor, medan jag själv bara köpte en urgullig body till Pyret. Antar att det är så det kommer att vara i framtiden. Jag kommer aldrig mer köpa mig själv kläder utan bara hitta saker till Pyret. Skönt att slippa stå i provrum dock.

Veckan går alldeles på tok för fort. Det är redan torsdag och snart är söndagen här och det är dags att åka hem för att packa. Kommer bli 2 intensiva veckor, men ack så kul det ska bli att få flytta in i huset. De ringde från hyresbolaget i måndags och berättade att vi skulle bli av med lägenheten redan 12e augusti också. JIPPIE! Så fruktansvärt skönt att saker och ting löser sig...

8 veckor kvar tills Pyret väntas komma ut... Hoppas att även det kommer lösa sig på smidigaste sätt. En snabb och normal förlossning önskas!




Gråtrist

Publicerat: 2011-07-12 | 06:48:47 i Allmänt
Usch, vilket gråtrist väder det är denna morgon. Undrar vad man ska ägna dagen åt när det inte är lockande att gå ut? Skulle gissa på att det blir en väldigt lugn och slapp dag. Kanske kan vara skönt det också...

Var iväg till C. igår kväll. Hon ville ha sällskap på middag och det ställer man ju självklart upp på. Bugar och bockar för trevligt sällskap och middag. När jag kom hem höll de fortfarande på och snickrade med fönstren. Ser inte ut som att vi kommer att kunna ta den där dagsturen till Gbg än på några dagar. Frågan är om de hinner bli färdiga den här veckan. Var betydligt mycket krångligare än vad de hade trott tror jag. Pappa gick inte och la sig förrän midnatt och är redan uppe för att åka till brädgården och köpa virke.

Hmmm... Börjar fundera på vad man gett sig in på när man köpt hus?

Helgen

Publicerat: 2011-07-11 | 14:33:22 i Allmänt
Så har då semestern börjat på riktigt. Helgen har varit kanon.  Städade ur akvariet tillsammans med farsan igår. Blev en rejäl rengöring då vi beslutade oss för att plocka ur stenarna och en hel del sand. Spolade av stenarna med högtrycken, så det blev rent och snyggt. 
Avslutade gårdagen med teater... Som var väääldigt lång. Det var dock jättetrevligt att umgås med C. så vad gör det att baken domnar bort och ryggen värker? Pyret fick paket av henne också.. ett par Färjestadstrumpor, matchande nappar och en jättefin dress med bilar på. Pappa (Djurgårdsfan) kommer bli överlycklig när Pyret stoltserar runt i sina Färjestadsprylar...hehe...

Idag håller de på och byter fönstren här hemma hos pärona. Är världens kaos på nedervåningen, så jag smiter undan med jämna mellanrum. Mamma och jag tog en tur till stan och plockade jordgubbar och potatis på Ängebäck för att komma undan en stund och lagade sen mat till grabbarna. Blir strax jordgubbar och vaniljvisp till efterrätt... mumma!

Dagen i bilder...
Berättarladan

 Fönsterbyte

 Mamma plockar potatis

 Kommer ni snart?

 Mumma!



Mumma...

Publicerat: 2011-07-10 | 07:38:10 i Allmänt
Så har man då haft semester i ett dygns tid... Det känns sååå skönt ska ni veta. Jag släpper all den stress som jobbet skapar och fokuserar på annat. Kan inte säga att all stress lagt sig ännu, har massor som måste göras innan Pyret tittar ut. Det är dock en stor sten som lämnat axlarna när jag vet att jag inte behöver åka tåg till jobbet varje dag framöver.

Efter en extra lååång resa med tåg i fredags så kom jag äntligen fram till Värmland. Har ägnat första dagen (Lördag) åt att egentligen bara vara. Tog en lång promenad med Bella på morgonen, vilade en stund därefter och sen hade vi kaffebesök av och till under dagen. Tog också en tur på byn eftersom det var festival och massa knallar som stod och sålde saker längs gatan. Mamma blev överlycklig över ett stånd med barnkläder och kunde inte låta bli att handla lite kläder till Pyret. Jag sa naturligtvis inte att hon var tvungen - men sa heller inte att hon inte fick. Är verkligen glad för allt vi får. Det är ju en hel del utgifter just nu med nytt hus osv.

 
mobilkameran är inte av toppkvalité =(



Idag är det teater som gäller. Hoppas att jag inte får allt för ont i ryggen av att sitta och titta. Den är ju väldigt lång. Börjar 16 och slutar 22 efter vad jag hört. Är dock 1½ tim paus för mat emellan. JAg och C. ska ha kycklingsallad och lite annat smått och gott med oss. Hoppas att vädergudarna är med oss så att det inte börjar regna.

Innan teatern ska vi ta en tur till Bergvik. Pappa skulle ha färg och jag tänkte att jag lika gärna kan handla till pickniken där.

Magen kurrar... dags att kliva upp och äta något.

Äntligen!

Publicerat: 2011-07-08 | 15:35:21 i Allmänt
Efter 45 min väntan på perrongen, så kom äntligen tåget. NU mina vänner är det SEMESTER! Jippie!

Ska bli så roligt att komma hem till värmland och bara vara där och umgås med näraoch kära. Släppa jobb och husköp och annat en stund. Även om jag självklart kommer sakna Älsk. efter några dagar.

Måste upp och röra på mig.... sitta på tåg som pregofetto är ingen höjdare, även om jag reser i förstaklass. Ryggen värker.

RSS 2.0