Blir så trött

Publicerat: 2011-03-31 | 20:00:35 i Allmänt
Jag är arg som ett bi... Hormonerna bara flyger omkring.

Hade jag inte varit gravid, hade jag gått ner till chefen och sagt några väl valda ord innan jag försvann därifrån utan att vända mig om igen. Inte nog med att de lägger på oss lärare allt mer administrativa uppgifter. I samma veva drar de bort de enda förmåner som vi har. Hux flux har chefen beslutat att det iår endast är tillåtet att ha semester under 6 vekor istället för 7. Sen har han börjat spionera genom fönstret på dörren till arbetsrummet för att se om vi är på plats prick klockan 8 på morgonen och därefter ändrat i personalhandboken så att vi inte kan starta våra 2 timmars friskvård/ vecka hemifrån! Han menar på fullaste allvar att jag som bor 8 mil från jobbet, måste åka in till jobbet, lämna väskan och gå därifrån klockan 8 för att få friskvårda.

Hur i hela friden kan det vara bättre?! Vilken skillnad och vilka förbättringar blir det genom att jag befinner mig på jobbet i nån minut för att sen gå därifrån när jag ändå kommer tillbaka vid samma tid?

GAH!!!!

Den där friskvårdstimmen har räddat mig från att gå i väggen. Det är enda dagen då jag får sova till 6 på morgonen istället för att kliva upp kl.5. När man aldrig kommer hem för 18 på kvällarna, är det värt sååå otroligt mycket. Vem vet hur jag ska överleva våren nu? =(

Betraktelser på X2

Publicerat: 2011-03-28 | 10:30:47 i Allmänt
Känns som en evighet sedan jag plitade ner några rader här på bloggen... Blir nog aldrig någon inbiten bloggerska av mig. Mina intensioner är goda, men orken och tiden räcker inte till. Finns ju så mycket annat som man vill hinna med under de korta timmar som man är ledig.

Magen växer så att det knakar och jag mår bättre och kräks inte dagligen längre. Ruskigt skönt att den perioden är över... Det är dock otroligt många tankar som snurrar runt i mitt huvud dagligen. Är allt ok? Hur ska vi hinna flytta och köpa bil? Kommer jag att fixa detta? Kommer VI att fixa detta? Hur kommer det att bli med jobb i höst? Måste jag jobba i augusti och vad kommer jag då att få göra? OSV...

Inte konstigt att jag har svårt att koncentrera mig på jobbet emellanåt!

Har spenderat helgen i Värmland... När jag åker hem, så får jag alltid ett styng av hemlängtan. Där har jag ju släkt och vänner och ett annat umgånge än vad jag har där jag bor nu. Samtidigt som det kanske och förhoppningsvis blir enklare att träffa nya bekanta när man får en liten. Det är iaf min förhoppning. Mår så mkt bättre när jag bara kan svänga iväg på spontanfika och när jag har släkt som alltid ställer upp i närheten. Är nog något med trygghet och rötter... kanske blivit gammal? Haha...

Var och tittade på musikalen "Jesus Chrust Superstars" på Scalateatern i Karlstad i helgen. Var så roligt att få se min barndomsvän i huvudrollen. Det märks verkligen att han älskar det han gör och att han hittat rätt. Han spelade alltid gitarr och sjöng när vi var ute och grillade om somrarna och har altid varit en teaterapa. Glad för hans skull! Skickade ett SMS när jag gick ut från teatern och gratulerade... och fick raskt ett svar tillbaka "Jag såg dig!" Haha... hur sjutton såg han mig i en fullsatt salong?

Är påväg till jobbet nu... Vi har studiedag och ska jobba med särskilda prövningar... Såååå oinspirerad. Tur att jag tagit halva dagen ledigt. Ska sätta samman ett G-prov i litteraturhistoria och skriva några omdömen också idag innan jag får åka hem. Det fantastiskt glamourösa livet som lärare... haha...

 

Skoj

Publicerat: 2011-03-05 | 12:26:40 i Allmänt
Himla roligt när ni hittar hit och lämnar ett avtryck i cyberrymden. Känns alltid roligt att veta att jag inte bara babblar ut i tomma intet. Tack för alla fina kommentarer!

Har fått ordning på MSN igen. Fick återställa hela datorn. Ibland kan jag få frispel på teknik. Jag är av den sorten att jag helst vill att allt ska fungera smärtfritt. Orkar sällan läsa några instruktioner... Det får sambon stå för. Trial and error är mer min grej..hehe

Ligger i soffan och funderar på vad jag ska ta mig för idag. Inte helt hundra pigg. Mår lite illa och är trött...så inga större utsvävningar. Borde ta en promenad innan solen går ner. Det är alltid skönt...

Saknar min vän som bor i danmark... har lovat i flera år att jag ska komma och hälsa på henne. Kanske är det snart dags för en tur? Bara så vansinnigt lång tågresa och inte speciellt billigt heller. Varför måste hon bosätta sig där för!? Grrr... haha.. Lilla egodjävulen tittar fram emellanåt.

Nej nu ska jag sluta babbla... lunch står näst på schemat.

Attans

Publicerat: 2011-03-04 | 19:55:38 i Allmänt
Det blev aldrig någon tur in till centrum. Jag fastnade framför jobbdatorn lite för länge och när jag sen skulle bege mig iväg, så la MSN av på min privata dator. GAH! 

Eller la av och la av. Jag kan logga in, men alla kontakter står som offline, fast jag ser på andra datorn att de är online. Hemskt konstigt och otroligt frustrerande! Har ägnat eftermiddagen åt att starta om datorn, reparera, ominstallera, stängt ner virusprogrammet och gjort virussökning. Allt utan resultat!

Har du några bra förslag? Mottages tacksamt... Jag är inget datageni tyvärr...

Nu blir det soffläge och kika på vampyrer. Ha en trevlig kväll!

fredag

Publicerat: 2011-03-04 | 09:06:45 i Allmänt
Så var det äntligen dags för veckans sista vardag. Härligt!

Jag funderar på att ta en kombinerad promenad och shoppingtur lite senare. Skulle verkligen behöva ha lite nya kläder nu när kroppen sväller både här och där. Om inte annat, så är det bara skönt att få komma ut och promenera en sväng. Kände mig otroligt lat igår när jag knappt begav mig utanför dörren. Det var så mycket lättare när vår hund bodde här hemma. Saknar henne massor, men vet att hon har det miljoner ggr bättre hos mina föräldrar som läget är just nu. Vi är ju aldrig hemma.

Vad har du för planer för helgen?

Askungen

Publicerat: 2011-03-03 | 13:40:47 i Allmänt

Försöker plocka iordning här hemma och dammsuga o damma. Får erkänna att det har blivit dåligt med städande de senaste veckorna. Knappast så att man vill ta hem folk. Har inte haft den orken. Men jag mår fortsatt bättre (även om jag hängt över toaletten ett par gånger imorse igen). Inte alls samma förlamande trötthet som jag kände i början av graviditeten. Inne på 11e veckan nu. Shit vad tiden springer iväg!

Alltid lika skönt när man får ordning omkring sig. Då kan man sätta sig i soffan och känna sig nöjd...

Har avbokat instruktörsutbildningen idag också... tråkigt, men en nödvändighet. Jag kan inte gå en utbildning just nu. Har ju inte orkat träna på över en månad och med tanke på illamåendet om jag anstränger mig eller stressar... Nej, det får vänta tills lillen är född och jag kommit i form igen. MEN, det ska bli av!

Ska försöka få kontakt med Glocalnet och fixa vår hemtelefon också. Blir tokig på att det inte funkar. Vi betalar i nuläget för en telefon som det varken går att ringa till eller ut från.

Sammanfattningsvis; Det här är en riktig pysseldag...


Jobba hemifrån

Publicerat: 2011-03-02 | 19:08:11 i Allmänt
Nu har jag bestämt mig - Jag jobbar hemifrån torsdag och fredag. Ska bli sååå skönt att inte behöva trängas på försenade tåg in till och hem från jobbet. Har inte frågat chefen om lov, men ska jag vara helt ärlig så skiter jag i det. Jag tänker inte bry mig om att fylla i flexen. Alla normala lärare är ju för tusan lediga på lovet - då kan väl jag få jobba hemifrån?

Ringde från Uppsala sjukhus idag. Jag blev helt ställd. I luren bröt kvinnan på finska och förklarade att hon skulle boka av vår UL-tid och ge oss en ny hos läkaren. De hade fått in en remiss från barnmorskan. Va tusan händer? Man blir ju orolig när de skickar en till läkare. Efter en stund fick jag förklarat att det berodde på att brorsan har fötts med ryggmärgsbråck och att det då finns en förhöjd risk. Bra att de kollar upp om allt står rätt till. Men- måste de prata så kryptiskt och skrämma upp mig?

Klart att man funderar på om allt kommer att gå bra. Om barnet är friskt och mår bra. Samtidigt försöker jag att inte oroa mig så mycket. Det ordnar sig....

Hujedanemej

Publicerat: 2011-03-01 | 14:28:50 i Allmänt
Sååå lång dag idag. Sitter på utbildning och tittar trånande ut genom fönstret. Önskar att dagen kunde ta slut. Ingen energi och ingen inspiration.

Tänk positivt!

HUR?

Köttbulle

Publicerat: 2011-03-01 | 06:18:09 i Allmänt
Hej!

Det var längesen jag skrev någonting här på bloggen. Anledningen är att det inte varit roligt att skriva när jag inte kunnat skriva vad som egentligen snurrar omkring i mitt huvud. Har velat vänta tills det känts mer säkert.

Jag ska ha barn och är så fantastiskt glad att jag skulle vilja skrika ut det till hela världen. Samtidigt kommer jag inte att känna mig helt säker förrän vi varit på UL i vecka 18 och förhoppningsvis fått veta att allt är som det ska med den lilla. Vet inte hur jag skulle reagera om vi får besked om att barnet har någon allvarlig missbildning. Men nej, det ska man inte tänka på. Klart att allt kommer att vara bra!

Jag har redan en stor mage som är svår att dölja och har mått illa i en månads tid. Kräkts och hängt över toaletten varje morgon. Har känt mig mkt bättre både igår och idag, så hoppas att den värsta perioden är över. Har varit tufft att jobba samtidigt som jag varit illamående och så trött att kroppen bara skrikit. Några dagar har jag helt enkelt inte kommit iväg. Ångesten över att behöva stå upp, ihopträngd med andra, i 50 minuter på ett tåg, samtidigt som man är illamående. Nej det har inte varit lätt. Hålle en tumme för att den perioden är över.

Vecka 11 nu. I alla böcker står det att man ännu inte kan se att man är gravid. Haha... vilket skämt. Inga kläder passar, brösten är så stora att BM frågade om jag gjort en bröstoperation och magen är som en liten badboll. Skulle inte förvåna mig om de räknat fel, eller om det är flera bebisar på gång. Annars har all litteratur om graviditet som jag läst - FEL.

Närmsta familjen vet om att jag är gravid, men de allra flesta har vi inte sagt någonting till. Alla säger att man ska vänta tills åtminstone vecka 12. Har du någon erfarenhet? Hur gjorde du?
Måste snart berätta på jobbet. De misstänker nog redan att någonting är på gång med tanke på alla mina "sjukdagar". Det allra roligaste är att en kollega är i precis samma sits. Det skiljer en vecka mellan våra graviditeter. Märkligt hur det kan bli.

Nej nu måste jag göra mig iordning och knalla upp till tåget. Ännu en utbildningsdag på jobbet. Vansinnigt tråkigt att sitta på utbildning hela dagarna, men jag har ändå annat i skallen.

RSS 2.0