Morgonstund...

Publicerat: 2011-01-31 | 06:05:12 i Allmänt
Ja, då var det vardag igen... Hade tänkt ta tåget 6:10 så att jag skulle hinna landa innan lektionen börjar, men den planen fick revideras lika fort som klockan ringde. Är så skruttigt att SJ har ställt in ett tåg i rusningstrafik. Förstår inte hur idiotiska man kan vara. Nu har jag bara att välja på att vara en timme för tidigt på jobbet, eller en halvtimme sen. Ingetdera är direkt lockande! Men det blir alltså det senare alternativet denna måndag.
 
31 januari idag. Tiden går ändå väldigt fort. Bara springer iväg. Tycker inte att det var längesen det var julafton. SKÖNT! Jag vill ha vår nu på stubinen. Trött på det här mörkret och kylan som går in i märgen. Tänk vad skönt det är varje år när man kan lämna vinterkläderna hemma och bara knalla iväg till jobbet på morgonen. Längtar!

Bäst att sätta fart om jag ska hinna till tåget. Ha en go dag allesammans!

Gäsp

Publicerat: 2011-01-30 | 13:57:42 i Allmänt
Trötter... Det har varit en mycket trevlig helg, men ack så intensivt det blir när man är iväg på roligheter. Musikalen var bra. Inte den bästa jag sett, men otroligt snygga scener och dansnummer. Det märks att Benke från Bounce har gjort koreografin.

Vi åt lunch på Jensens B. när vi kom fram... rullade nästan ut därifrån efter både god lunch och underbar efterrätt. Får tacka brorsan för julklappen (presentkort).

Hotellet kunde inte ha legat bättre till i förhållande till teatern. Låg i grannhuset. MEN jag har knappt sovit inatt. Dunkadunka hela natten och en frimärkstunn kudde. Man förväntar sig mer av ett hotell. + på frukosten dock... =)

Nu måste jag vila en stund om jag ska orka laga middag sen...

Romantisk helg i storstadsvimlet...

Publicerat: 2011-01-29 | 09:10:13 i Allmänt
Laddar inför en intensiv, men otroligt rolig och mysig helg i Stockholm. Vi tar tåget 11:10, så vi har några timmar på oss att packa och fixa det sista. Behöver ju inte packa särskilt mycket för att vara borta en natt, men jag är ju expert på att få beslutsamhetsångest över vilka kläder jag vill ha på mig, så det brukar ändå sluta med att jag har åtminstone ett ombyte för mkt med mig...

Planen är den att vi ska åka in och äta lunch direkt... sen beger vi oss till hotellet och hoppas att vi får checka in. 15:30 börjar musikalen och därefter blir det nog lagom med middag innan vi går till hotellet och myser. Varför gör man inte sånt här oftare? Visst det är dyrt... men ibland måste man ju satsa lite på varandra. VI har varit sambos i över 8 år och de gånger vi gjort sådana här saker är tyvärr inte många.

Jag säger det igen; 2011 är året då jag inte bara drömmer utan då saker faktiskt händer och blir av!


*suck*

Publicerat: 2011-01-26 | 09:31:12 i Allmänt
Jag finner absolut ingen ork, motivation eller lust att arbeta den här veckan. Klockade 14 tim övertid förra veckan, så jag antar att det tog musten ur mig. Tur att de flesta eleverna är ute på praktik, så att det är lugnt och skönt.

Det händer massor av annat i mitt liv just nu som "stjäl" uppmärksamhet från jobbet också. Berättar mer om det längre fram när det är klart och säkert...

Idag är det iaf sol ute och det är fredag! Imorgon ska jag och älsk. åka till stockholm och bo på hotell samt se musikalen Romeo och Julia. Ska bli sååå mysigt! Den har ju fått blandad kritik. Endel är jättepositiva och andra spyr galla över att Morgan har förstört Shakespears gamla pjäs. Har du sett musikalen? Vad tyckte du?




Lördagsmys

Publicerat: 2011-01-22 | 10:35:52 i Allmänt
Äntligen helg! Det var längesen jag längtat så mycket till helgen. Det har varit en helt galen vecka på jobbet. 13 timmars övertid på bara en vecka. Nytt rekord. Hoppas att jag aldrig behöver genomlida en sådan vecka igen.

Med tanke på den gågna veckan, så kommer helgen inte att vara allt för händelserik. Idag blir det slappande framför dumburken och eventuellt ett träningspass här hemma senare under dagen. Imorgon däremot, så är det dags att dra igång träningen igen. Ska bli skönt att förhoppningsvis få det lite lugnare på jobbet och därmed kunna träna så mycket som jag vill och behöver inför instruktörsutbildningen. I nuläget är inte kondition och styrka vad den borde vara. Men det löser sig! Har bokat en bodycombat klass imorgon, men får se om jag är pigg och känner för dubbelpass.

Vilket otroligt babbligt inlägg det här blev... Haha. Dags att sluta tjôta.
Tills vi hörs igen; Simma lugnt!


Gäsp

Publicerat: 2011-01-19 | 06:48:02 i Allmänt
Ligger kvar i sängen och funderar en extra gång och känner efter om jag inte är sjuk ändå. Är så vansinnigt trött och sliten att kroppen bara skriker efter att få sova bort en hel dag. Mår illa och har ont i huvudet. Det här kommer att bli en lååång dag.

Föräldramöte nummer 2 ikväll och öppet hus imorgon kväll. MEN sen kommer det att bli betydligt lugnare under ett antal veckor. 2orna ska ut på praktik och jag får ett andningshål på jobbet. Försöker att se ljuset i tunneln.

Först måste jag dock masa mig upp ur sängen...



Isbana

Publicerat: 2011-01-17 | 21:09:16 i Allmänt
Vid vanlig tid, 05:30 imorse, halkade jag iväg upp mot tåget. Redan efter några meter insåg jag att det hade varit bättre med ett par välslipade skrillor på fötterna. Hur svårt kan det vara att ploga bort slasket innan det fryser, eller salta/sanda vägarna?


Fortsatte att gå en bit till och försökte undvika isfläckarna och vattenpölarna så gott jag kunde. Trots detta dröjde det inte lång stund innan mina nervceller talade om för hjärnan att fötterna befann sig i ett par allt blötare strumpor. Då pluggade jag in hörlurarna i öronen och satte på Boomtown rats gamla slagdänga "I don't like mondays". Texten kunde inte känts mer rätt. I den stunden hade jag gärna skjutit ner hela den förbannade dagen.

Väl framme vid perrongen insåg jag ganska snart att det var en helt vanlig sketen måndag. Full kallabalik när skocken med pendlare skulle tränga sig fram för att slåss om de få lediga platser som fanns tillgängliga. För min del fanns inte ens bagagehyllan kvar och jag tillbringade morgonen ståendes i gången.

Imorgon är det dags för föräldramöte på jobbet. Ska jobba kväll tisd-torsdag den här veckan. Jag säger bara en sak - MERTID! Kan vara skönt att ta ut någon ledig dag under sportlovet vecka 9. SKa nog ta med mig träningskläder och springa en stund på löpbandet i skolans gym innan föräldrarna kommer. Bara 8 veckor kvar innan utbildningen nu. Måste lägga på ett kol vad gäller konditionen om jag ska orka både prata och träna samtidigt.

 





Vilodag?

Publicerat: 2011-01-16 | 13:39:10 i Allmänt
Vem sa att söndagar är vilodagen? Så är åtminstone inte fallet i mitt liv. Det är sista dagen på veckan, dagen då jag måste hinna knyta ihop säcken för att hinna starta igång snurran igen.

So far denna söndag så har jag hunnit med;

- Dammsugning
- diskat
- tvättat
- tränat en timme
- skrivit matlista
- bakat en banankaka
- ätit frukost och lunch
- hjälpa A att försöka fixa lampa som glappar på bilen
- veckohandla
- vattna blommorna
- laga middagar och frysa in
- 1 tim gruppträning
- Äta middag

Mycket kvar att hinna med innan jag får krypa ner under täcket. Hur är dina söndagar?
Bäst att hasta vidare. Simma lugnt..




Nytt år och nya möjligheter

Publicerat: 2011-01-15 | 16:41:03 i Allmänt
Jag hoppas verkligen att det här är året då allting vänder. Året då livet tar ny fart och beger sig in på nya vägar. Inte för att jag har ett dåligt liv. Nej, jag känner bara att det är dags att göra något nytt och ta tag i livet som bara rullar på utan att jag märker av det. Vad har jag egentligen gjort och åstadkommit under de senaste åren?

Kanske har det att göra med att man blir äldre... Börjar bli medveten om att man inte har all tid i världen att gå och längta och drömma. Det är NU man ska ta tag i drömmarna för att inte ångra sig imorgon.

Jag har under många år gått och funderat på en instruktörsutbildning inom gruppträning. Jag älskar träning och har alltid tyckt att det varit kul att träna tillsammans med andra och inspirera och peppa andra att nå sina mål. Men, jag har alltid avfärdat mina drömmar med tankar om att jag skulle vara sämst, att de andra deltagarna skulle vara proffs och grymt mycket mer vältränade än vad jag är och någonsin kommer att bli.

Hur många gånger har du drömt om någonting och sedan avfärdat dina drömmar som nonsens?

Ska vi tillsammans lova varandra att 2011 är året då vi gör verklighet av åtminstone en av de drömmar vi tidigare avfärdat? Vi lever bara en gång och det är dumt att inte våga göra det man vill, av rädsla för att misslyckas. Vad är egentligen det värsta som kan hända?

NU har jag betalat in anmälningsavgiften till en 3-dagars instruktörsutbildning. Nu jävlar! på ren svenska. En summa pengar och en gåva jag ger till mig själv, bara för att jag vill och kan. 

Vad blir din första present till dig själv iår?

RSS 2.0