...

Publicerat: 2011-12-31 | 17:30:31 i Vardag
GOTT NYTT ÅR!

Vi firar med film och god mat i tv-soffan och kommer gå och lägga oss när vi är trötta... En kväll helt i min smak! <3

Imorgon blir det premiär på gymmet...

Snart nytt år

Publicerat: 2011-12-30 | 11:33:22 i Vardag
Ja ni... dagarna bara försvinner i ett rasande tempo. I onsdags var jag och Melfisen på sista promenad/fikat med mammor och bebisar för det här året och igår var vi bara hemma. M. hade en risig dag och grät mest hela tiden. Ont i magen... Så kan det vara ibland.

Inatt tog han igen de förlorade timmarna och sov mellan 9-3..åt snabbt... sov till 6:30 och sov sen igen till 9... Tackar säger jag! Har varit vaken sen 9, men varit på bra humör och mest suttit i sin babysitter och gosat. Skrek en stund medan jag tvättade håret, men när jag kom ut igen så hade han slocknat och ligger nu och sover.



Igår fick jag träningsprogrammet och kostschemat inför Januaris utmaning. Vill ni läsa mer om det, så får ni klicka er till min andra blogg (länk till höger -->)

Eftersom Pyret sover nu, så äter ja nåt till lunch och ger honom mat igen sen innan jag går till centrum. Ska hämta ut mitt gymkort och handla någonting att äta. Kylskåpet gapar tomt... Finns nästan ingenting där. Det är vad jag kallar GREAT. Vill inte ha en massa rester som ligger och blir dåliga. Då får jag så dåligt samvete. Bättre att veckohandla det man ska äta och sen handla igen när skåpen är tomma.



Kram!

Återblick

Publicerat: 2011-12-27 | 11:12:17 i Vardag
Julen har ärligt talat bara blåst iväg... haha.. humor på hög nivå! ;-) Inatt fick jag dra på mig morgonrocken och gå ut. Presenningen som Älsk. lagt om utemöblerna hade blåst av och fladdrade i vinden och förde ett himla oväsen. Lagom glad Jen. som gick ut och knycklade ihop plasten och stuvade in den så gott jag kunde.

Vi har haft en jättemysig jul. Lugnt och skönt och ingen stress. Nästan så att jag vill fira alla jular hemma utan hela tjocka släkten. Pappa och Älsk. ägnade julafton åt släktforskning och jag, mamma, Melwin och Bella tog en rejäl powerwalk på förmiddagen. Sen åt vi julmat och drack en hel del kaffe och åt mazariner och choklad. Massor av godis kvar. Älsk. fick ju typ 5 chokladkartonger av olika barn på hans jobb...och jag hade ju bakat lite godis. Det hembakta åker i sopen vid nyår. Julmaten däremot är för en gångs skull uppäten. Bara skinka, några korvar och rödbetssallad kvar i kylskåpet. Nice... annars brukar man få slänga med dåligt samvete eftersom man tröttnat på julmaten.

 Bill och Bull släktforskar

 Många paket som väntar på att öppnas

 Skendräktig Bella låg mest i sängen


Melwin har haft några risiga nattningar och natten mot julafton var allt annat än skoj för en trött mamma. Han vaknade många gånger och de nätterna vill jag lova att stegen mellan våra sovrum känns jobbiga. Han har dock fått massor av fina julklappar och tyckt om dem allihop mer eller mindre, så dagarna har han haft fullt upp. Kläderna är nog jag mest glad för än så länge...  Behövs verkligen så som han växer.

Vill tacka alla för de fina presenterna! <3

Några av Melwis julklappsfavoriter är:

 Gåstolen alias "Rallybilen" (tungan rätt i mun)
 Mörkt, suddigt och snett... du är väl inte kräsen? Haha...



 Babygymmet




 Barnvagnsmobilen
 Röda fina Räven


Vi fick ärva en matta av mina föräldrar som blev superfin i köket. Erkänner att det är bra med matta under bordet mamma... Du har rätt! ;-)





Jag fick min julklapp av Älsk. igår... Vi åkte till rean och köpte en våg. Jag har aldrig ägt en våg av den enkla anledning att jag mår illa över vad displayen visar när man ställer sig på den. Nu när jag ska vara med i tävlingen Fitnessfighten, måste jag dock väga in och ut mig. Jag har också en målvikt och det är svårt att veta när jag når den om jag inte har en våg.

De flesta, inklusive mig, brukar ju gå upp under julen.... Ställde mig på vågen imorse och blev faktiskt glad. Ni vet ju att jag hade 18 kg kvar att gå ner till min målvikt. Nu är det bara 7 kg kvar! NICE! 7 kg är ju faktiskt mer greppbart och känns övervinnerligt. Om jag lyckas gå ner ett kilo i veckan under januari, så har jag ju bara 3 kg kvar sen. Blev för en gång skull peppad istället för deppad när jag ställde mig på vågen. 7 kg trots att jag proppade i mig typ en halv Alladinask igår. Åt tills jag blev illamående... Beroende av choklad - Japp. Men nu är jag dock inte alls sugen på choklad. Nu är jag bara sugen på att dra igång med träningen och se siffrorna ticka ner till den vikt jag vill ha.

Ska gå till gymmet och lösa gymkort under veckan. Skulle kunna träna hemma eftersom programmet jag kommer på är funktionella  övningar som inte kräver några maskiner, men jag vill komma hemifrån en stund varje dag.. eller åtminstone varannan. Älsk. har så grymt lätt att lämna över M. till mig så fort det blir jobbigt. Ingen match för honom att få spädis då det är jag som drar det tyngsta lasset och har honom 23 tim om dygnet. Om jag inte är hemma så blir han liksom tvungen...mohaha... 

Idag blir det en promenad och i övrigt ska vi bara ta det lugnt jag och Melwis. Blåser fortfarande storm ute, men packar jag ner honom i vagnen och sätter på mig själv en mössa så ska det nog bli nice att gå ut och powerwalka. Som sagt...peppad att loosa de där sista kilona. Då får man inte bara sitta på ändan!

Kram!

Snabbis

Publicerat: 2011-12-22 | 20:51:33 i Vardag
Blir inte något längre inlägg idag. Har bakat inför uppesittarkvällen imorgon (saffranscheesecake) och sitter nu och väntar på att den ska svalna så att jag kan sätta in den i kylen och krypa till kojs.

Melwin och jag har haft en lugn dag. Mest myst och busat. Han har idag själv börjat trycka på knapparna på en speldosa så att olika melodier spelas upp. Jag säger det igen... Man får verkligen vara med i svängarna! Han växer fort och lär sig massor.

Börjar också fundera på om det redan kan vara dags för tänder? Han tuggar på tungan och dreglar värre än en labrador framför leverpastejen. Hörde någonstans att bebisar ofta börjar dregla typ en månad innan de får tänder... Vi får la se. En sak som är säker är iaf att den dag han får en tand så blir han tvungen att ta flaska. Det är var och ens val, men jag förstår inte dem som ammar sina barn i flera år... för mig känns det äckligt. När ungen själv kan gå och lyfta på tröjan så är det nästan pervovarning i mina ögon.

Vi åkte och handlade när Älsk. slutade jobba, så imorgon blir det bara en kort tur till affären för att köpa ett par saker som jag glömde (som vanligt). Resten av dagen ska ägnas åt julförberedelser.

Sussa sött!

Förstår ni inte vad jag säger?

Publicerat: 2011-12-21 | 10:40:42 i Pyret
Melwin ligger i sin säng och babblar med fåglarna i mobilen... Sötnos.



(Är för lat för att starta igång andra datorn och vända på videon... men lovar att försöka skärpa mig i framtiden så att ni slipper tilta på huvudet och få nackspärr)


Snart jul

Publicerat: 2011-12-21 | 08:45:27 i Vardag
Alla klappar köpta och inslagna, julgranen pyntad och klar, lussebullar bakade, knäckebröd bakat, Janssonz frestelse gjord... Det går sakteliga framåt mina vänner. =)

C. småskrattade igår och undrade hur sjutton jag hinner med allt när Melwin ska äta heeela tiden och båda boobiesarna varje gång. Bra fråga. Man blir nog lite extra effektiv som spädismorsa. Eller? Åtminstone vissa dagar. När det är lugnt och inte skrikigt, så får man passa på att plocka fram bläckfiskesinnet och göra allt samtidigt. Ofta resulterar det i att man glömmer eller klantar till något, men det blir iaf lite som blir gjort och klart.

Andra dagar vill man bara dra täcket över huvudet och energin räcker precis till att ta hand om den lilla... sig själv får man strunta i. Vad gör väl en hungrig mage eller ett smörfett hår när man kan ta de få minutrarna av egentid till att bara koppla av?

Idag ska jag försöka ta en promenad bort till affären och inhandla lite smått och gott inför julen. Mamma tar med en del, så det blir knytis... men lite ska jag ändå bjussa på själv också. Får som sagt se vad jag hinner och lyckas göra de här dagarna som är kvar. Kanske hinns det med att göra något julgodis...

10 dagar kvar tills allt socker ryker och träningen blir stenhård... Jag är redo och taggad!

Julgranen

Publicerat: 2011-12-19 | 18:06:23 i Vardag

Trots att det känns som om Melwin har skrikit konstant hela dagen, så har jag iaf lyckats få granen på plats. Förstår inte vad som är galet med M. Han brukar inte vara såhär kinkig. Har inte feber men är lite snuvig, så kanske är det förkylning. Å andra sidan är han hungrig heeela tiden och vill äta en gång i timmen, så det kanske är växtvärk. Kanske blir han inte mätt...Jag har som sagt ingen aning. Hoppas bara att det ska vara en bättre dag imorgon för det är tortyr att lyssna på hans gallskrik rakt in i öronen.

Imorgon kommer C. hit en sväng. Vi hinner tyvärr inte baka den där pepparkakskarusellen, men det ska bli trevligt att träffa henne ändå.

Nu har jag lyckats vagga M. till sömns. Hoppas att jag åtminstone får en halvtimmes tystnad innan han vaknar igen...



Gäsp!

Publicerat: 2011-12-19 | 08:51:46 i Vardag

Idag är jag ruskigt seg och trött. Melwin har haft en natt då han vaknat varannan timme. Mitt huvud bankar och tankarna går i allt annat än snabb fart. Det kommer bli en lååång dag.

Men... Det hjälper att titta ut. DET ÄR SNÖ! =) Äntligen lite julkänsla... Granen står där ute och väntar på att tas in och kläs. Jag har tänt en hel drös med levande ljus och ska sätta på julmusik och riktigt mysa.

 


Snöoväder

Publicerat: 2011-12-18 | 20:28:29 i Vardag
Äntligen har det fallit lite snö! Här i Bålsta är det mest slask... men uppe hos svärfar blev det riktigt mycket snö under dagen. Mysigt när man är inomhus och brasan sprakar. Lite mindre mysigt var det att åka hem på de snöiga vägarna... men tog det lugnt, så det gick ändå ganska bra.

Granen satt iaf kvar på taket... haha... Ska plocka in och klä den imorgon. Packa in de sista klapparna och lägga under granen... Mysepys! Jag vill inte att Melwin ska växa upp för fort, men ack så jag kan se fram emot när vi kan pyssla och stöka inför julen tillsammans. Jag har alltid sett framför mig att jag ska baka pepparkakor och bröd och klä granen och göra julkort etc. med familjen. Lite Bullerbyjul.



Nu sover Melwin... Kan rapportera att det fortfarande går bra och att han sover i sitt eget rum. Nappar och nappflaskor har vi inte lyckats få honom att tycka om, men så länge jag får sova större delen av natten så klagar jag inte.

Ska koka mig en kopp te och sätta mig o titta på något program på play. Bara slappa innan jag kryper till kojs.

Hoppas ni haft en trevlig 4e advent? Mindre än en vecka till jul... Bäst att jaga julkänslan på alla tänkbara sätt!

Kram!

helg

Publicerat: 2011-12-17 | 18:44:35 i Vardag
2 nätter i rad kan inte vara en slump? Det går jättebra för Melwin att sova i egen säng i sitt eget rum. Vaknar en gång på natten och en gång i arla morgon. Imorse fick jag honom att somna om efter 2 blöjbyten och 2 amningar. Fick sen sova till 8:30. Nice!

Idag har vi haft fullt upp. Varit en sväng till Märsta och handlat julklappar och lämnat julpeng till älsk. systersöner. Blev en tur till Märsta för att det var närmsta stället där de hade just den julklapp jag tittat ut åt mina föräldrar. Inte lätt att köpa något till några som redan har allt och inte önskar sig något. Hoppas att detta blir bra.

Melwin tycker om att åka bil. Han tittar på och grejar med sina saker, eller sover som en stock. Jag börjar fundera på om han kan vara vänsterhänt. Han sträcker nästan alltid fram vänsterhanden och greppar saker. Men å andra sidan har han inte riktigt fattat hur han ska ta saker. Är nästan mer tur när något råkar fastna i handen. Men det lär inte dröja många dagar innan han helt fattat galoppen. Det går ju så ruskigt fort! Lär sig och upptäcker saker varje dag.




Väl hemma sov M. en bra stund... Tur, eftersom jag skulle baka knäckebröd. Ska göra en korg med ost, fikonmarmelad, knäcke och annat till svärfar med fru. Lika svårt att handla julklapp till dem som till mina föräldrar, så vi tänkte ta med detta imorgon istället. Hembakt blir man väl alltid lycklig över!?





Nersölad med mjöl tog jag och M. sen ett bad. Gose... Han tycker det är jättekul att bada i stora badkaret. Sparkar med benen så att vattnet stänker. Hans badbalja är så liten nu att han måste ligga med böjda ben för att få plats.




Nu sitter M. i sin babysitter, nybadad och matad. Dags för oss att fixa lite middag och sen blir det mys i tv-soffan resten av kvällen.


YES! Hallelujah

Publicerat: 2011-12-16 | 07:18:38 i Pyret
Ska inte ta ut någon seger i förskott, det kan ha varit en engångsföreteeelse, meeeeen (barrabambambam) ...

Melwin har sovit jättebra inatt. =)
Jag vaknade till en gång och vet att jag tänkte "Nemen..ska han sova hela natten?" Han vaknade bara en gång vid 3 och efter amning somnade han om igen och sov sött tills Älsk. gick upp klockan 6 nu på morgonen. Då var han vaken en stund... åt och gjorde kalas i blöjan, men efter att jag bytt på honom, så somnade han om i min säng. La honom i min säng när jag gick upp... bara av bekvämlighet. Han hade sovit lika bra i sin egen säng.

En amning mellan 20:30 och 06:00... det är lyxigt värre! Nu känns det som en evighet sen första veckorna efter födseln, då han gallskrek flera timmar varje natt och höll mig vaken. Mammas pyret blir stor... Uj... måste hinna njuta... snart är han väl vuxen om det ska gå i den här farten.

Fördelen med att gå upp såhär tdigt är att jag nu hinner ta en andra kopp te... Få sitta lite längre vid köksbordet med alla levande ljus tända och bara mysa. Halv tio ska vi möta S. för att promenera tillsammans bort mot förskolan och sista tillfället på babymassagen. ansikte och axlar tror jag vi har kvar, sen kan jag massera hela hans lilla kropp. Dock inte allt för poppis med magmassage... så den skippar jag oftast.

Later!


Spänning i huset

Publicerat: 2011-12-15 | 21:07:59 i Vardag
Nu har jag nattat Melwin i sin riktiga säng i sitt eget rum. Mammas älskling blir stor... Han ligger lite trångt i sin hårdlift numera. Spänner han ut benen så skjutsar han huvudet rakt upp i kanten. Det ska bli spännande att se hur denna natt kommer att te sig. Har mentalt förberett mig på att jag kommer få springa upp fler gånger än vanligt, men hoppas på att få bli överraskad av att han sover.

Han har typ ätit 5 ggr på bara ett par timmar. Endera får han väl ont i magen, eller så är det helt enkelt så att han är så hungrig och att mjölken inte räcker till. Attans att han inte tar flaskan! Jag kommer ha tuttarna hängandes nere vid fotknölarna när han är färdig med dem... Bye bye snygga tuttar.

Jag orkade inte riktigt stå emot skuldkänslorna över att inte ha gjort ett jota under dagen idag. Slängde ihopa en sats med saffransskorpor. Det är ju bara sååå mkt jul över den doften. Underbart! Goda är de dessutom. Helt oemotståndliga till kaffet... Har du inte provat, så gör det. Superenkelt att baka. Sök på saffransskorpor på t.ex recept.nu.

Nu ska jag försöka slå igen de blå en stund... Kanske får jag sova några timmar? 

Vm i latmaskeri

Publicerat: 2011-12-15 | 14:20:28 i Vardag
Undrar hur onyttig man kan vara under en och samma dag? Jag har inte gjort ett jota idag, mer än gosat med Melwin och surfat på nätet. Får sådär dåligts amvete och känner att jag är en dålig människa och borde röra på mig och hitta på nåt, men idag skjuter jag undan de känslorna så gott jag kan och fortsätter dricka kaffe och äta saffransskorpor. Imorgon lovar jag mig själv att göra någonting mer kreativt.

16 dagar kvar tills Fitnessfighetn drar igång. Börjar bli lite nervös för hur sjutton jag ska fixa detta... Men samtidigt är jag grymt taggad. Jag går omvägar förbi speglarna just nu. Nytt år och ny start ska verkligen bli skönt.

Har suttit och surfat efter roliga pepparkakshus under förmiddagen idag. C. kommer hit på besök nästa vecka och då ska vi baka pepparkakshus... eller om jag får bestämma - Pepparkakskarusell =)



Hittade den på Mildas hemsida. Visst är den fin? En sån vill jag ha till jul!

Lugnet har lagt sig.

Publicerat: 2011-12-14 | 19:31:20 i Vardag
Nu har vi ätit middag och sitter och tar igen oss efter besöket av bebisar och mammor. 14 st inklusive bebisar var vi. Bara en mamma och bebis som inte kunde komma. Tur att vi har några extrastolar ute i förrådet. Blir lite värre sen när barna är stora och vill sitta på egna stolar.

Flera av dem hade tagit med sig bakverk, så det blev verkligen ett riktigt kalas.




Jag är så himla glad att jag träffat dem. Helt underbara människor. Man kan va sig själv och prata om det mesta. Sen är det kul att alla är så positiva och hakar på om man hittar på saker. Alla är med och promenerar och fikar, alla går på babymassage och alla ska gå på babysim i februari. Sen är det några som man träffar oftare än andra. Jag och S. ska t.ex. åka in till sthlm i januari på föräldragrupp där man gör olika kreativa saker varje gång. Får väl se hur ofta vi åker dit, då det blir ganska dyrt med resa och avgift, men första gången är gratis, så då testar vi. Lät himla kul.


Nu är man dock ganska sliten. Ska bara ta det lugnt imorgon och kurera från den här förbaskade förkylningen.

Luciamys

Publicerat: 2011-12-14 | 11:00:01 i Vardag
God förmiddag där ute i cyberrymden!

Jag har ägnat morgonen åt att plocka undan och dammsuga här hemma. Får ju finfrämmande idag klockan 14. Har bjudit över mammor och bebisar i föräldragruppen på kaffe och skinkmacka. Ska svabba av toaletterna, torka bort d värsta dammet, plocka ur diskmaskinen och griljera skinka innan dess, men jag har ju 3 timmar på mig, så det ska nog ordna sig.

Melwin sover i sin säng en stund... han är också lite förkyld precis som mig... men lite förkylning har ingen dött av. Det är bara att härda ut. Snart borta.

Nu är det dags att sätta fart igen... kan inte sitta här och slöa. Vi hörs senare!

RSS 2.0