SOL

Publicerat: 2011-05-31 | 19:25:45 i Allmänt
Wiii... solen tittade fram på eftermiddagen. Har sommaren äntligen kommit?

Nu ser jag fram emot 5 dagar utan elever stående vid skrivbordet... Har haft min sista "riktiga" lektion för terminen och hunnit rätta några restinlämningar. Det tråkiga är att jag för varje rättad text, får in 3 nya inlämningar. Känns som ett evighetsprojekt... MEN det ska nog ordna sig på något sätt.

Nu måste jag börja tänka positivt för att fixa de återstående 5 veckorna innan semestern....

God? morgon

Publicerat: 2011-05-31 | 06:36:20 i Allmänt
Ännu en dag på jobbet väntar. Jag vill helst dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen hela dagen. Gjorde faktskt det en stund och är nu försenad till jobbet. Men jag skiter i det! Mohaha...

Mina sista lektioner för den här terminen idag (om man räknar bort sommarskolan). Börjar kanske se något slags ljus i tunneln.

Trodde att vädret skulle bli bättre, men regnmolnen ligger tunga över staden. Längtar till sommar och sol. Men kanske inte för mycket värme med tanke på graviditeten. Det där tråkiga ordet "Lagom" känns bra i sammanhanget.

På torsdag är man åtminstone ledig. Vi har funderat på att åka någonstans och grilla (om vädret tillåter), eller åka in till sthlm och hitta på nåt skoj.  Härligt med en helgdag under veckan... flera sådana önskas! =)
Vad ska du hitta på?


Tänk vad fel man kan ha...

Publicerat: 2011-05-30 | 19:01:51 i Allmänt
Trodde att jag skulle få en lugn vecka. Tji fick jag. Eleverna har lämnat in lika mycket rester som jag rättat under helgen och det känns som att jag är tillbaka på noll igen. Att de sen står på kö vid skrivbordet för att fråga tusen frågor eller för att tjata o fråga om jag hunnit rätta, gör inte saken lättare. Jag får inte en lugn stund på jobbet. Hur ska man kunna koncentrera sig och rätta under sådana förhållanden?

Kommentarer som "Men jag kan ju inte göra 6 prov på en dag", "Jag kan inte bara få godkänt, det är ju 2 hela sidor text", "Källhänvisa? Jag har ju tagit den mesta kunskapen från huvudet" osv. är inte helt ovanliga....och fröken får ta till sitt stora tålamod för att inte resa sig upp och skrika rakt ut. GAH!

Men solen skiner :-)... otroligt skönt. Bara att hoppas att det fina vädret håller i sig. "Efter regn kommer solsken" brukar man ju säga... och jag hoppas att det även gäller ens egen tillvaro. Nu måste det snart vända - innan man går in i den berömda väggen.

Tackar för alla fina kommentarer. Alltid lika trevligt när folk lämnar avtryck i bloggen efter att de varit på besök.


Hormoner

Publicerat: 2011-05-30 | 05:40:34 i Allmänt
Jag vet inte riktigt vad som händer... Jag brukar vanligtvis vara fröken positiv och fröken "Det ordnar sig alltid". Nu kommer och går grubblandet i omgångar. Antar att det beror på att jag stressar alldeles för mycket och har för mycket att tänka på som ännu inte löst sig. Vi har fortfarande inte lyckats köpa nåt nytt boende. Jag förstår inte hur jag ska orka jobba 6 veckor till. Vi måste också köpa en ny bil. Jag är orolig över att moderkakan fortfarande ligger för långt ner och att jag i slutändan måste genomgå ett snitt. Miljoner tankar far omkring...

Att det sen är någon som sparkar inne i magen så att man inte kan sova ordentligt, gör ju inte saken bättre. 110 dagar kvar, sen ska jag jäklar i mig få tillbaka min gamla kropp och börja träna igen! Saknar den, rörligheten och energin nåt vansinnigt. Visst, det är häftigt att vara gravid och jag vill inte byta bort det, men jag kan absolut inte för mitt liv förstå dem som säger att det är fantastiskt.

Jag satt 5 timmar igår och rättade elevernas uppgifter. Varför ska de alltid trillskas med att lämna in allt sista veckan? De har haft ett helt år på sig! *suck*

Nej... nu ska jag hålla tyst tills jag mår bättre och humöret vänt. För tack och lov så är jag inte deppig hela tiden...

Valross

Publicerat: 2011-05-26 | 06:08:11 i Allmänt
Så innerligt trött på jobbet just nu. Kan ingen förstå att jag har annat att tänka på? MEN nu är det slutklämmen kvar. Blir till att jobba över idag igen (Satt till 17:40 igår) för att hinna med mitt mål - Ha allt inlämnat rättat innan helgen. Lite piggare rent kroppsligt är jag dock. Kanske kan det ha hjälpt med Blutsaften... Erkänner det motvilligt eftersom jag helst skulle vilja slippa kräksreflexerna jag får varje gång jag ska dricka smörjan. Blä!

Budgivningen på huset är i full gång och tog en paus igår vid halv 5 för att åter tas upp idag. Vi är 3 stycken som slåss om det. Ber till högre makter (trots att jag är agnostiker) att de andra ska försvinna spårlöst. Priset är nu uppe i 2100 000 kr. Galet mycket pengar, men det är vad ett hus kostar i de här trakterna om man inte vill ha ett ruckel med spindelväv i taket (vi var och tittade på ett sådant förra helgen).

Vecka 24 nu... Tiden bara springer iväg. Snart är det dags att börja fundera och "oroa" sig för förlossningen känns det som. När vi plussade så tyckte jag att jag hade eoner av tid på mig för att fixa allt som måste ordnas innan pyret kommer. Men som jag alltid försöker säga... Det ordnar sig till slut! På ett eller annat sätt.

 V.24




Puh

Publicerat: 2011-05-25 | 20:54:29 i Allmänt

Vilken hektisk tid det är just nu. Jag skulle vilja sätta hjärnan på paus. Vansinnigt på jobbet med elever som stressar för att ta igen ett års arbete på en månad. Inte nog med att jag har på tok för mycket att göra på jobbet, vi håller ju dessutom på och letar hus. Håller just nu på och budar, men tror att det kan bli för dyrt. Fler än oss som vill ha huset dessvärre.

Blir tokig på husköp...  Varför kan vi itne bara få ett hus?!


intensiv helg.

Publicerat: 2011-05-23 | 05:53:33 i Allmänt
Har knappt hunnit andas under helgen känns det som. Har varit ett fullspäckat schema. I vanliga fall hade det nog nte alls känts såhär, men nu är minsta lilla jobbigare än ett träningspass. Inte konditionsmässigt egentligen. Fortfarande ganska mobil, men rent mentalt och kroppsligt blir jag helt slut. Somnar.

Funderar på om det är början på järnbrist eller nåt sådant. Kanske ska prova Blutsaft. "Problemet" är bara att jag vet att det smakar kräks. Usch! Men måste man, så måste man!

Som sagt en fullspäckad helg har det varit. Lördag stod dop på schemat. Lyckades till slut få med mig paketet. Oj, glömt att berätta historien kring paketet. Lyckades med konststycket att glömma paketet på tåget när jag åkte hem i tisdags kväll. *suck* Typiskt! Fick som tur var tillbaka paketet genom att lösa ut det för 80 kr på hittegods.

Dop är inte alls min grej. Jag är ju själv inte med i kyrkan och är av åsikten att man själv ska få välja om man vill vara en del av den svenska kyrkan, eller någon annan kyrka. Får kalla kårar när barn döps och prästen står och talar om att barnet nu är upptaget i församlingen och en del av den svenska kyrkan. Nej, för vår lilla plutt blir det inget dop. H*n får välja helt själv om h*n vill gå med i någon religiös församling.

Igår var om än ännu mer hektisk. Tvätta, veckohandla och springa på visningar stod på schemat. Hann med 2 visningar och fastnade för ett av husen. Den här gången vågar jag dock inte ens hoppas att vi ska lyckas vinna budgivningen. Det va massor av folk på visningen. Kan säkert stiga alldeles för mycket i pris. Skadar ju dock inte att ni håller en tumme ;-).

Tidigare i veckan köpte jag en barnvagn också. Blir ett rörigt inlägg det här. Kanske är bättre att jag skriver oftare..haha...Jo, hittade en Emmaljungavagn på Blocket som fanns i närheten av mina föräldrar. Under halva nypriset och välvårdad in till tusen. Vem sa att man inte kan bli glad av att shoppa? =)


Budgivning

Publicerat: 2011-05-15 | 18:40:19 i Allmänt
Trodde aldrig att vi skulle fastna för något nytt ställe, men nu har vi gjort det. Ett renoverat radhus med närhet till pendeltåget, centrum, förskolor och älsklings jobb. Är bara 2 sovrum, så om vi får besök så blir det lite trångt. Men... finns det hjärterum så finns det stjärterum! =)

Det enda som vi spontant kände att man måste fixa var tvättstugan och framöver även altanen på baksidan. Jag hade även invändningar mot fondtapeten i vardagsrummet som jag tyckte var anskrämlig, men älsk. tyckte att den va fräck. Får väl se om vi får huset vad som sker med den väggen. Jag brukar vara bra på övertalning...mohaha...



Sjukt sugen på sill och färskpotatis, så nu står potatisen och puttrar på spisen. Får skylla på graviditeten...hehe. Men någon så kallad craving har jag inte sett röken av ännu. Börjar fundera på om det är en myt eller helt enkelt inte drabbar mig. Jag är sugen på olika saker varje dag... men det är jag ju i vanliga fall också. Man hör massa skrönor om folk som får dille på än det ena än det andra under graviditeten. Kanske får jag nån sådan dille senare, men än så länge är jag precis som vanligt en godisråtta och sugen på olika saker till middag varje dag.

Vecka 23 nu... shit vad tiden går fort! Snart dags för återbesök hos BM. Blodprov på schemat och jag SKA fixa det. Tänk att jag i nuläget är mer orolig för ett stick i fingret än för själva förlossningen, men det lär säkert ändra sig... Har man fobi så har man. Inget jag kan hjälpa dessvärre. Hoppas dock att det ska bli bättre under tiden... Ju fler gånger jag tvingas ställas inför min rädsla, desto enklare borde det bli.

Nu är maten klar... Håll en tumme för att vi vinner budgivningen!

Morning sunshine

Publicerat: 2011-05-10 | 06:35:17 i Allmänt
Det är sååå skönt att vakna och veta att det kommer att vara en solig och varm dag. Ja, kanske låter jag knää - Kanske är jag knäpp. Men idag har jag vaknat på rätt sida! Hoppas verkligen att dagen fortsätter så. Att ingen förstör den..

Har planerat in en lunch ute i solen vid vattnet idag. Har satt på mig shorts och linne. Shortsen som INTE är mammabyxor. Inte dåligt att jag får på mig dem. Det betyder att rumpen inte vuxit allt för mycket ännu. Knäppa igen dem kan jag ju glömma dock. Får ha en gummisnodd och ett långt linne över. Men vad gör väl det om hundra år?

Ska cykla upp till tåget nu... dags för mina 2.or att hålla sina anföranden i det muntliga nationella idag. Hoppas på mycket spännande infallsvinklar.

Hoppas att du vaknat på samma sida och att din dag blir toppen! Simma lugnt.

Roadtrip

Publicerat: 2011-05-07 | 22:00:24 i Allmänt
Idag har vi varit ute och flängt hela dagen. Hälsat på svärmor och fikat och sen tog vi vägen förbi älsklings syster och bjöd in oss själva på grillat. Tog med mat och våldgästade deras kök... Hehe... Har man ingen egen trädgård att grilla i, så får man inte vara dum.

Har varit en trevlig dag, men ack så trött jag är nu. Dags att krypa ner i sängen och snosa några timmar. Tjing!

Distansjobb

Publicerat: 2011-05-06 | 15:22:39 i Allmänt
Nu va det verkligen längesen jag plitade ner någonting i den här bloggen. Livet består av jobb, jobb och ännu mera jobb just nu. Även idag, då jag sitter hemma med ont i ryggen och inte har tagit mig till jobbet, så jobbar jag. Chattar med eleverna via MSN...

Vilket annat yrke skulle man behöva jobba när man sjukskrivit sig? Man måste vara knäpp i kolan för att vilja vara lärare...

Igår hade vi filmfestival och jag åkte på jobbet som konferencier. Inför 200 personer freestylade jag hela tillställningen i mikrofon, på en scen bländad av strålkastare. Inte varje dag man får sådan uppmärksamhet! =)

Har slarvat med maten under veckan p.g.a. stress och jobbat 10 tim övertid på 4 dagar. Inte konstigt att jag behöver en dags vila kanske?

Skulle vara himla skönt att få semester och kuna ägna sig helt och hållet åt att vara gravid och leta nytt boende. Just nu känns jobbet bara som ett hinder.

Vi budade på lägenheten förra veckan, men valde att hoppa av när någon budade över oss. Säljarna hade sagt attd e ville ha en miljon och vi anser att det kan vara svårt att få tillbaka de pengarna den dag vi vill sälja. Det är ändå Bro vi snackar om och 75 kvadrat... en miljon är mycket i de sammanhangen.

Bättre lycka nästa gång... vi letar som sagt vidare och är flitiga besökare på Hemnet.

RSS 2.0