Dagen D

Publicerat: 2011-09-29 | 19:32:13 i Allmänt

Var nervös imorse. Ville inte ha ett svar jag inte kunde hantera (typ... du kan gott vänta ett tag till). Ville att BM skulle ta min önskan om ett slut på detta på allvar.

SF-måttet hade återigen ökat (41 cm nu)... Hade lust att skrika - Vad var det jag sa! Först nu verkade hon tycka att det hade stuckit iväg...Jag har frågat om man inte skulle göra ett tillväxtultraljud, men inte fått något. Livmodertappen var inte fullt mogen och det var bara öppet ett finger. FAN! Hon svepte hinnorna, så kanske mognar det lite till under natten.

Hon ringde upp Akademiska och bad om en tid för igångsättning. De opponerade sig först och tyckte att vi kunde vänta, men tack och lov så hade vi BM på vår sida. För stort SF för att vänta. Sagt och gjort.... vi fick en tid imorgon kl. 9:30.

Det var inte alls såhär jag hade föreställt mig förlossningen. Jag som skulle vara hemma så länge som möjligt för att slippa tillbringa så lång tid på sjukhuset. Nu blir det tvärtom... antagligen en lång tid på sjukhus. Vi har laddat upp med tidningar och filmer. Hoppas bara på att Älsk. får sova över om det drar ut på tiden. Har hört att det inte alltid är så att partnern får stanna över natten vid igångsättningar. Jag vill verkligen inte bli lämnad ensam på ett sjukhus! Behöver honom hos mig.

Nej, jag ska ta en sak i taget... Inte ta ut någonting i förskott, utan möta varje ny händelse där och då. Jag fixar detta! Snart är du här Pyret! <3



nerver

Publicerat: 2011-09-28 | 19:30:21 i Allmänt
Det borde vara så att man ju längre tiden gick, blev allt mer förberedd. I mitt fall är det totalt det motsatta. Ju fler dagar som tickar förbi, desto mer nervös och orolig blir jag. Tankarna snurrar omkring i huvudet. Kommer jag att fixa förlossningen? Kommer Pyret att klara sig? Är det något som är fel? Hur ska jag klara av alla nålstick?... GAH!

Inte konstigt att jag inte kan sova på nätterna. Vaknade halv 4 imorse och kunde inte somna om. Är ju rena soppan uppe i knoppen. Vill bara få det här överstökat. Vända blad och gå vidare...

Imorgon är det BF+13 och vi har inbokat besök för överburenhetskontroll hos BM kl 10:15. Älsk. har tagit ledigt från jobbet imorgon och på fredag. Eftersom Uppsala län har en 14-dagarsregel, så borde de sätta igång förlossningen imorgon eller på fredag. Kanske får vi se vår lilla guldklimp innan den här veckan är över?

Hoppas iaf att BM skickar oss till Akademiska på kontroll imorgon. Vill veta att allt ser bra ut och sen vill jag ha ett klockslag då väntan är över och de sätter fart på förlossningen.

Sen mina vänner... blir det förhoppningsvis inte lika mkt gnäll här... Alltid något att se fram emot. =)



Snigelfart

Publicerat: 2011-09-27 | 17:15:06 i Allmänt
Attans att allt ska ta så lång tid numera. Ringde i min mobil, som låg ute i hallen... Själv låg jag i sovrummet och vilade. Hann inte upp ur sängen och fram till luren innan den på andra sidan lagt på. Visade sig vara från vårdcentralen... Min gissning är att det var från Barnmorskan. Ruskigt nyfiken på vad de kan ha velat säga...

Ring upp tänker du nu... Jo, men det går ju inte att komma fram till en person i dagens samhälle. Numret går till en växel med en datorröst. En jäkla massa knappande måste man göra för att de senare ska ringa upp. Vet ju inte med säkerhet vad det var. Hoppas på att de ringer upp imorgon igen.

Tog en tur till centrum och handlade tidigare idag. Träffade på en av mammorna från föräldragruppen och hennes lilla dotter. Aningens avis är jag ju! Men det var trevligt att stanna och tjattra med en annan människa ett slag.

Skulle inte köpa nån present till Älsk. Vi brukar inte ge varandra nåt speciellt på födelsedagarna eftersom varken han eller jag är särskilt förtjusta i födelsedagsfirande. Meeen... en liten chokladkaka och några lotter får han ändå. Har också beställt kött och strips, så det står jag och donar med nu...

Trevlig kväll allesammans!


Älsk. födelsedag

Publicerat: 2011-09-27 | 10:37:59 i Allmänt
Idag fyller Älsk. år. Puss och grattis hjärtat! Hade hoppats på att vi skulle fått fira den som en familj på 3, men ingen unge vill komma ut och Älsk. åkte till jobbet som vanligt imorse.

Har ont i bäckenet och en himla massa slemmiga flytningar, men det har jag haft i en evighets tid, så jag har verkligen inga förhoppningar om att den här förlossningen ska starta på naturlig väg. I det här stadiet börjar det kännas som att det aldrig kommer att komma någon bebis. Har jag hittat på allt och inbillat mig? Är den gigantiska magen bara ett resultat av för många kalorier? 

Ska försöka knata upp till centrum senare och handla nåt födelsedagsmys tills ikväll. Varken jag eller Älsk. har fokus på hans födelsedag iår, men det kanske kan vara trevligt att äta nåt gott tillsammans och försöka glömma att vi båda enbart längtar och hoppas på att få bli föräldrar.

BF + 11

Jävla oflyt...

Publicerat: 2011-09-25 | 11:59:49 i Allmänt
Ursäkta ordvalet, men känns som att jag hamnat i ett förbannat fittstim just nu. Ingenting går vägen och gör som jag önskar. Ingen bebis vill komma till världen, slangen från tvättmaskinen läcker och diskmaskinen har lagt av. Vad kommer härnäst? Har jag inte prövats tillräckligt nu?

Jag har varit ute på entimmes promenad varje dag, men inte tusan hjälper det. Gör jäkligt ont vid varje steg, men inga värkar som sätter igång inte. Tur att det varit fint väder i några dagar ändå. Det hjälper humöret när fåglarna kvittrar och ekorrarna busar i träden bredvid stigen. Hösten är bra vacker sådana dagar.

Idag är det BF+9... 4 dagar tills jag har tid för överburenhetskontroll. Det finns kanske en ände på detta trots allt. Ser fram emot att vända den här nedåtgående depressionsspiralen igen. Jag är trött på att vara så bitter, men det går inte längre att vara positiv.

Lite bilder från gårdagen...

 






Torsdag

Publicerat: 2011-09-22 | 07:15:47 i Allmänt
En veckas övertid....

Vete tusan vad jag ska ägna dagen åt. Har knappt sovit inatt pga onda förvärkar, så det blir nog inte särskilt många knop gjorda. Irriterande dock att de alltid tycks avta på morgonen. Det är lagom schysst av kroppen att plåga mig när jag vill sova och sen på dagen, när man ska vara vaken, lugna ner sig.

Vad tror ni... nån som är synsk? Får vi vänta på våran Pyret en vecka till?

244...

Publicerat: 2011-09-20 | 08:54:16 i Allmänt

Så många dagar har jag nu varit gravid. Galet. Känner ingenting längre. All molvärk försvann igår på förmiddagen och har sedan dess lyst med sin frånvaro. Pyret har knappt rört sig heller, så ett tag började jag bli orolig och fundera på om han levde (men då rör han sig). Det är väl så trångt därinne så att han inte har möjlighet att röra sig. Måste vara som att sitta i ett skruvstäd.

Det här höstvädret gör ju inte att mungiporna pekar längre åt norr direkt. Igår när jag var ute på altanen hörde jag ett underligt ljud. Som små luftbubblor i lera. Insåg ganska snart, efter att ha satt mig på huk, att det var vår gräsmatta som gav ifrån sig dessa ljud. Gräsmattan är som en leråker där vatten puttrar upp från underjorden. Bubblar upp lera som lägger sig som bollar i gräsmattan. Usch! Snart sjunker väl hela huset ner i underjorden...

Just nu är det iaf uppehåll, så jag ska bege mig ut på en rejäl promenad i skogen. Kanske skakas Pyret lite längre ner i bäckenet då.


Måndag

Publicerat: 2011-09-19 | 08:16:44 i Allmänt
Fortfrande ingen ändring. Förvärkarna fortsätter. Försvann under några timmar igår på dagen, men sen kom de tillbaka på kvällen. Tog 2 alvedon och somnade... Sov helt ok mellan kisspauserna fram tills 4 imorse. Då kom molvärken tillbaka. Ytterligare pillerknaper och jag kunde sova några timmar till.

Hmmm... Känns som att kroppen retas med mig. Vill ju inget hellre än att det ska sätta igång på riktigt så att han kommer ut och jag får detta överstökat. Vad jag förstått så kan man ju gå med förvärkar i flera veckor... =(


Nattvak

Publicerat: 2011-09-18 | 04:41:22 i Allmänt
Klockan är halv 5 på morgonen och jag har varit vaken i flera timmar. Molvärk, men ändå inte tillräckligt ont för att jag ska våga hoppas. Är säkert bara förvärkar som kommer vara väck snart. Trist är det iaf att inte kunna sova. Fast konstigt nog så är det trevligt att känna att något sker. Har ju varit dött som i graven. Nu gör sig iaf kroppen redo. Snart kanske han vill ut. Kanske vill han komma ut innan 29e.

Gav upp och gick till soffan och la mig. Här kan jag lyssna på musik och surfa..tänka på annat och få tiden att gå. Snart morgon..

Bildskörd

Publicerat: 2011-09-17 | 19:51:23 i Allmänt
Dagens bildskörd....


En tur till IKEA Barkarby... Huvva! Alldeles för mkt folk.


Ny matta och nya krukor inköpta till Pyrets rum. Hittade dock inga gardiner.
































Hmmm... Tur att vi är lika "snygga" på kort.


Grillmästaren.


Alla 3 samlade kring grillen =)

Resterande av kvällen tillbringar vi i TV-soffan. Lördagsmys delux!


Inte?

Publicerat: 2011-09-17 | 08:03:15 i Allmänt
Lugna gatan fortfarande... ingen förändring. Lika bra att ställa in mig på att han inte kommer vilja komma ut av sig själv. Att det blir igångsättning efter 29e.

Har ätit frukost och ska ta en morgonpromenad i den otroligt vackra höstmorgonen som är idag. Klarblå himmel och solen som skiner på daggtäckta löv och gräsmattor. Lite poetiskt...hehe... (undrar vilken sida jag vaknat på idag egentligen... flum, flum =) Känns skönt att jag inte är fången i huset längre. Att jag har tillåtelse att röra på mig och hitta på saker.

Ska se om jag kan övertala Älsk. att köra mig till IKEA lite senare. Jag behöver komma hemifrån och sluta tänka. Skulle väl kunna köra själv, men det är så bökigt med magen som är ivägen och ryggen som börjar värka när jag sitter och kör. Undviker gärna det tills Pyret kommit ut.

Vad ska jag köpa då? Jag skulle självklart vilja köpa det nya köksbordet som vi så gärna vill ha, men räkningarna den här månaden är skyhöga, så det blir ingen storshopping. Behöver inhandla lite handdukar till Pyret, kanske några nya stearinljus (sååå mysigt nu när jag får tända ljus varje kväll), kanske en ny matta och gardiner till barnrummet... Ja, lite smått och gott med andra ord.

Hoppas mitt humör fortsätter vara på topp och att ni också får en mysig lördag.

Nepp

Publicerat: 2011-09-16 | 19:34:14 i Allmänt
Nej... det blev ingen bebis idag heller... =(

Värdena var helt plötsligt bra igen... Konstigt d där. Kroppen spelar mig ett spratt. Vill ju självklart inte må dåligt, men jag hade hoppats på att någonting skulle ske så att det endera satt igång av sig självt, eller att de satt igång förlossningen. Nu fick jag gå hem från BM med en ny tid för återbesök 29e.

29e!!!! Det är en evighet dit jue! Får verkligen hoppas att han vill komma ut före dess. Men det är inget jag kan göra för att få ut honom... så får bara försöka att inte deppa ihop totalt.

Bakade piroger till middag idag. Blev riktigt goda med köttfärs, majs, morötter, champinjoner och kantareller i. Perfekt att frysa ner till efter Pyrets födsel och för älsk. att ta med till BB. Har middagar för iaf en vecka nedfryst nu. Känns skönt att veta att vi har mat att värma. Lär vara trötta båda två och ha ögon för något helt annat än att stå och laga mat första tiden.

Åhhhh vad vi längtar efter Pyret! Tänk att man kan älska någon så mycket trots att man aldrig träffats.




Fånge

Publicerat: 2011-09-16 | 07:16:03 i Allmänt
Idag blir det ett riktigt klagoinlägg... så sluta läs om du inte orkar med mitt klagande.

Idag är beräknad födelse för Pyret, men jag har inga förhoppningar om att han ska vilja komma ut idag. Lite molvärk (typ mensvärk) då och då, men egentligen ingen skillnad alls. Inga tecken på att några värkar ska dra igång. Väntar fortfarande på det där "poffet".

Hos BM i onsdags fick jag stränga order om att vila. Verkligen inte roligt. Jag tycker att jag vilat hela tiden.... också ska jag vila MER. Får inte anstränga mig alls. Mina värden såg inte bra ut och var påväg mot en havandeskapsförgiftning. 95 i undertryck och +1 i protein. Pyrets hjärtljud har också sjunkit endel. Har legat på kring 140, men är nu nere i 129. Kan vara tecken på att det närmar sig förlossning, men det kan som sagt också vara HF. Ska på kontroll idag igen. Självklart vill jag inte att det ska vara nåt allvarligt, men samtidigt så skulle jag bara vilja att de satte igång förlossningen. Pyret är färdigutvecklad och mer därtill (att döma av storleken). Varför plåga mig med att jag ska gå och vänta och vara yr i huvudet?

Jag ser framför mig att jag kommer få gå här hemma och vänta i minst en vecka till. Att jag då inte får göra någonting... Jag kommer att bli psykiskt sjuk! Det är svårt att finna moivation om jag ska ligga och stirra in i väggen och bara vänta i en veckas tid.

Ska packa ner sakerna till BB i en väska idag. Jag är varken med i nån kyrka eller religiös, men kanske finns det ändå någon högre makt som kan se till att någonting sker? Håll era tummar vänner...


Morgonstund

Publicerat: 2011-09-14 | 08:03:44 i Allmänt
"Alla mammor fick bebisar utom Jennie...."

Otroligt frustrerande att vår lilla prins inte vill behaga komma ut från magen. Jag vet, har inte ens gått över tiden ännu. Meeen... Det är så många som fött tidigare omkring mig, att det är grymt svårt att låta bli att känna sig avundsjuk och less.

Båda kollegorna som skulle ha i samma vecka som mig, har redan fött eller är i startgroparna till att föda. Den ena fick sin lilla parvel den 2e istället för 14e... och den andra, som hade bf 17e, hade vattenavgång i måndags kväll och kommer bli igångsatt idag om ingenting hänt inatt. JAG DÅ? haha...

Idag ska jag till BM först och sen till sthlm och äta middag med L. Känns skönt att jag åtminstone har lite inbokat idag. Annars skulle jag nog bara ligga och deppa hela dagen. Är ju inte direkt något kanonväder.

Igår och under natten har det blåst så vansinnigt att jag emellanåt trodde att plasttaket på altanen skulle flyga iväg. Helt galet vad det kan blåsa. Nu regnar det, men blåser inte riktigt lika mycket. Får hoppas att det ger sig. Inte allt för roligt att cykla iväg i det här vädret. Regnjackan är ju knappt så att jag kan dra igen dragkedjan på...

Får ta en funderare på vad jag ska sätta på mig när jag åker. Här hemma går jag ju omkring i mjukisbyxor... men när jag ska in til sthlm och äta på restaurang, vill jag ju gärna ha något mer anständigt än mjukisar med häng i rumpen..haha. Problemet är ju bara att jag typ kan använda 1% av kläderna i min garderob vid det här laget. Har inte brytt mig om att köpa nåt nytt, eftersom jag räknar kallt med att jag kommer kunna dra igång och röra på mig relativt snart och så småningom kunna ha mina gamla kläder igen.

Bebis innan veckans slut vill jag ha - håll era tummar och tår!

 V 40 (2 dagar för BF)



Converse

Publicerat: 2011-09-11 | 17:07:30 i Allmänt

Har sett världens sötaste och tuffaste converseskor till bebis. VILL HA! Problemet är bara att jag aldrig virkat i mitt liv. Har ingen aning om hur man ska göra...

Har en god vän som virkar massor och säljer. Hoppas att hon kan hjälpa mig. Klart att Pyret ska ha sådana här!


RSS 2.0