Tvättmaskin på högvarv

Publicerat: 2012-01-31 | 20:55:25 i Vardag
Idag har jag haft en riktig tvättardag. Kört 4 maskiner. Enda problemet är att få plats för all tvätt att torka i huset. Hänger handukar, lakan och kläder på varenda dörr och tvättstället är fullt. Det är den enda fördelen jag kan komma på, med att bo i lägenhet. Tvättstugan med de stora maskinerna och torktumlare samt torkskåp att torka kläderna i.





Imorgon blir det en händelserik dag... (om allt blir som planerat.)

- Vaknar vi i hyffsad tid, ska jag och Melfisen besöka bibliotekets rim & ramsstund 9:30.
- Sen ska jag gå förbi skoaffären och försöka byta mina vinterskor som gick sönder innan jag ens hunnit gå utanför dörren i dem.
- 13:30 ska vi möta mammor och bebisar för att promenera bort till Öppnis och sångstund kl 14.
- Blir kvar där för 15 är det föräldragruppsträff på samma plats.
- Ca 17 kommer Älsk. hem och då ska jag dra till gymmet en timme.

Melwin har haft en bättre dag idag. Mest varit trött och sovit ganska mycket. Tänk att dagarna kan vara så olika. Ena dagen bara skriker och gråter han och nästa är han trött och bara sover och äter. Lite mys och lek har vi iaf hunnit med mellan sovstunderna. Undrar vad han vaknar på för humör imorgon? Hoppas på en glad liten fis, med tanke på allt roligt som jag planerat att han ska få göra.





 

 


Tänder?

Publicerat: 2012-01-30 | 21:07:13 i Vardag
Börjar fundera på om det månne vara tänder på G hos Melfisen... Lite väl tidigt, men skulle inte förvåna mig. Han gör ju sällan som andra barn...hehe. Han har varit ledsen och klängig HELA dagen idag.=( Inte hunnit eller kunnat göra någonting. Bara försökt trösta. Det gör ont i mammahjärtat när tårarna sprutar och snoren rinner, men samtidgt blir jag galet trött av den höga volymen och får mjölksyra i armarna efter att ha burit Pyret i flera timmar... : Härliga bebisliv..Haha.

Imorgon är sista dagen på den här månaden. Den feta stilen för att verkligen understryka att jag kommer fortsätta med träningen och förhoppningsvis få bättre resultat. Än är jag verkligen inte nöjd. Den som är nyfiken på min träning och på resultaten efter en månad, får besöka min träningsblogg.

Eftersom ingen mer än Madeleine verkar ha någon fantasi (Stor stjärna till dig), så blir februaris löfte att vi ska testa någon ny träningsform...Jag ser fram emot det och klurar på vad jag ska hitta på. Räknar med att ni är med och genomför utmaningen! Är minst 20 st här och läser varje dag... Så ni kan inte gömma er ;-). Rapportering sker i slutet av månaden här på bloggen!

I dare you! Mohahah...


Fredagsmys

Publicerat: 2012-01-27 | 20:50:16 i Vardag

Blev inte många knop gjorda idag... Kände mig risig och trött efter att lillhjärtat återigen vaknat ledsen och snuvig under natten. Har plockat bort målet mat på natten, så det tar betydligt längre tid att få honom att somna om när han vaknar. Att han inte vill ha napp utan enbart nöjer sig med att suga på ett finger, gör ju inte det hela lättare. Tur att ingen ser en på natten... Galet trött mamma, som mer liknar en zombie, står lutad över spjälsängen med fingret i munnen på bebisen...haha! Men vet ni vad... Det var helt ok att bara slappa en fredag som den här =).

Imorgon tar vi en tur till Heby och Melfisens farfar. Alltid mysigt att komma ut dit... och att bli bjuden på middag är ju verkligen inga fel! =)



Melfisen ÄLSKAR verkligen sin nya bästis.... och "kan själv" är hans nya ledord (går la sisådär när det blir lite mindre kvar i flaskan... Men skam den som ger sig!)


Täppt liten näsa

Publicerat: 2012-01-26 | 14:22:55 i Vardag
Idag är en riktig hemmadag. Melfisen har en liten snuvig näsa som har stört honom hela natten.... Stackars liten, inte lätt alla gånger. Det resulterar dock i en inte allt för pigg mamma. Det enda jag tar mig för idag är att tvätta, hänga tvätt och hänga in tvätt... That's it! Ja, sen blir det förstås en tur till gymmet ikväll =).

Tycker att ni är dåliga på att hjälpa mig med idéer till vårt löfte under februari. Bara Madeleine som kommit med förslag ännu (testa ett nytt träningspass/träningssätt). Har ni andra inga idéer? Kom igen, Vad ska vi lova oss själva?


Ohlala

Publicerat: 2012-01-26 | 14:09:04 i Vardag
Vissa saker vill man bara ha... Ska nog klicka hem en sådan till min samling.


=)

Publicerat: 2012-01-24 | 20:56:05 i Vardag

Behöver jag säga att jag har en underbar sambo och underbara föräldrar? Nu gör jag det iaf... Älskar dem <3

Fick bidrag till Babysim och/eller skor av mina föräldrar och ett presentkort på valfri 70 min behandling på Relax här i Bålsta av Älsk. Skön massage väntar alltså framöver... Det kan jag verkligen behöva.

Men nu är födelsedagen över... och trots att jag inte firat så har det ändå varit en bra dag. Det har rasat in gratulationer på fejjan. Tänk; det är egentligen först när man fyller år eller liknande som man märker hur många man känner.

Melfisen är lite snuvig och kunde inte somna, så jag fick palla upp honom lite med en extra kudde i sängen, men sen somnade han sött. Hoppas att han inte vaknar för många ggr av snuvan. Höll på en timme inatt när han vaknade. Tänkte att han inte skulle få någon mat. Har ju gått bra flera nätter innan att sova hela natten utan mat, men efter en timme gav jag upp. Får hoppas att han kryper/springer av sig all mat och de där knubbiga låren när han blir äldre...Kan redan höra honom som tonåring; "Morsan jag är hungrig!"...hehe. Mammas matvrak.

Nu ska jag avsluta den här dagen genom att lägga mig i sängen och läsa...Imorgon är det öppnis och sångstund som gäller. Natti!


Klurar

Publicerat: 2012-01-24 | 12:26:52 i Vardag

Såhär på min födelsedag (firar dock inte födelsedagar längre - har storstädat och ska ut på promenad och träna på gymmet som vanligt)... i slutet av min januariutmaning... så funderar jag på vad nästa månad har att erbjuda?

Redan bokat i februari är; Babysim (söndagar), sångstunder på öppnis (måndagar), rim och ramsor på biblioteket(Onsdagar), bokcirkel på biblioteket(var tredje torsdag), massor av träning (minst 4 ggr/vecka är målet), promenader med mammagruppen (en gång i veckan)...

Undrar om det går att klämma in något mer? Haha. Såhär mycket saker (som inte är jobbrelaterade) på agendan har jag inte haft sedan tonåren. Det är fantastiskt roligt... Har sagt det förr och säger det igen. Såååå glad att ha fått tillbaka mitt sociala liv och hitta tillbaka till den gamla sociala Jennie. Bara några kilon kvar, så är jag nöjd med både kropp och knopp!

Kan vi inte ha ett februarimål tillsammans? Ge förslag i kommentarsfältet på vad vi ska lova oss själva under februari, så väljer jag ett förslag som vi kör på. Det kan vara vad som helst ... Kanske ska vi lova att ge oss själva en present, sluta med något, börja med något, lära oss något, göra något... Ja, nu får ni allt vara lite påhittiga och inte bara smyga omkring här på bloggen utan att lämna några avtryck ;-). Kom igen och sätt igång fantasin!


Melwin slappar i soffan och tittar på barnkanalen.


Ny vecka - Nya möjligheter

Publicerat: 2012-01-23 | 21:00:39 i Vardag
Idag har en hel del hänt... och samtidigt ingenting. Har tagit det relativt lugnt. Känner mig trött och sliten i kroppen, så jag valde att inte bege mig till gymmet. Vill inte riskera att en förkylning bryter ut. Bättre att ta det lite lugnare en dag och se vad som händer.

Tog en tur till Öppnis ändå. Melfisen tycker att det är jättespännande och ögonen blir stora som pingisbollar för att han ska hinna ta in alla intryck av andra bebisar, mammor och sånger med rörelser. Min "lilla" fis. Han är lika stor som 7-månadersbarnen som kryper omkring på golvet...De tittar lite snett på Melwin och verkar fråga varför han bara ligger på rygg och dreglar..haha.

Idag har jag också anmält mig till en läsecirkel för föräldralediga på biblioteket. Kan behöva lite intellektuell stimulans i allt bebisjoller. Har också bokat in rim- och ramsstunder på bibblan på onsdagar framöver. Kul att ha något på schemat. Man kan ju inte bara gå hemma och dra.

Sommaren är snart här- hoppas jag (trött på vintermörkret). Sökte ett sommarjobb idag. Hoppas att de hör av sig, då det är ett jobb som jag verkligen skulle vilja testa på. Tror att det kan vara dags för ett nytt kapitel även på arbetsfronten.



 
Suddigt, men visst har jag snygg frilla? Hehe...



Morning

Publicerat: 2012-01-22 | 08:40:21 i Vardag

Pyret fortsätter att sova toppenbra. Inatt sov han mellan 20-07. Bytte blöja och gav han en flaska... så somnade han igen och sover fortfarande. Behöver jag säga det igen? - I looove.. det här med ersättning! =)

Idag blir det först en tur till gymmet och sen drar vi en sväng till Västerås och Nisses efter lunch. De ska flytta butiken och har halva priset på ALLT. Vi tyckte att det kunde vara värt ett besök. Liten söndagstur. På hemvägen blir det sen veckohandling på Maxi i Enköping. Fullspäckad dag med andra ord!

Tur att Pyret somnade om så att vi kunde äta frulle och fixa lite innan han kräver all vår uppmärksamhet igen. Men nu börjar det kännas konstigt att inte ha en goding att gosa med vid frukostbordet... Kanske dags att vakna? Inte? hehe...


Utbrytarkungen

Publicerat: 2012-01-20 | 16:55:15 i Pyret
Numera måste vi sätta fast Pyret i babysittern eftersom han blivit så stor att han lyfter rumpen från sitsen... Inte helt nöjd Melwin, eller är det leksakerna han är irriterad på?


Januaridepp

Publicerat: 2012-01-20 | 15:03:46 i Vardag
Jag blir alltid lite depp i januari och tycker att det mesta är jobbigt och mörkt. Märker det knappt när det smyger sig på, men helt plötsligt så är all min energi som bortblåst och jag har bara lust att dra täcket över huvudet och tröstäta ett helt berg med onyttigheter. Brukar vara mamma som påminner mig om att jag alltid har en dipp och att det inte är ovanligt att jag är nere och ovanligt negativ. I år märker jag det själv.

Hade tänkt lägga ner fightandet efter att ha vägt mig i morse och blivit hånskrattad i ansiktet av den elaka vågen, men nej... Med lite pepp från vänner (tusen tack), så ska jag baskemej ta mig över målsnöret, om jag så ska krypa dit!

Melwin fortsätter tycka att flaskan är toppen. Nu vill han inte längre ha brösten och tycker bara att de är jobbiga och sega. Maten ska ju komma direkt och mycket dessutom. 230 ml med ungefär 3-4 tim mellanrum sätter han i sig min lilla älskling. Inte mig emot att slippa amma... Glad att få tillbaka mina tuttar och inte enbart ses som en vandrande mjölkmaskin. No more Mamma-MU!

Blir en tur till gymmet ikväll, trots att jag sagt att jag inte skulle dit idag...
Fredagsmys a'la Fitnessfighten stavas T-R-Ä-N-I-N-G!

 Hålla flaskan själv är det bästa! Då är man säker på att maten inte försvinner...


Morgonstund

Publicerat: 2012-01-18 | 06:58:54 i Vardag
Om gårdagens inlägg hade rubriken sovmorgon... så borde det här ha hetat något motsatt. Inte van att ställa klockan för att stiga upp i ottan. Ska möta S. om en halvtimme, så jag måste strax väcka Melfisen för att hinna ge honom mat och göra honom iordning.

Ville bara föreviga denna dag lika mycket som den dag då han tog flaskan.
Inatt har han sovit mellan 20-05 i ett sträck. Åt en slurk vid 5 och sover som sagt fortfarande.... Detta bådar gott. Snart sover han kanske hela nätterna utan den där lilla slurken mat.

Ha en go dag allesammans!
KRAMEN

Sovmorgon

Publicerat: 2012-01-17 | 11:30:43 i Vardag
Jisses... Känner mig helt bakom idag. Melwin somnade om efter att ha fått en flaska ersättning vid 6 och jag gjorde likadant. Inte förrän 9 vaknade vi! Det blir lite kortslutning i hjärnan när rutiner rubbas sådär. Var tvungen att sms:a Älsk. och fråga om han sagt att han skulle sluta tidigare idag, eller om det bara var en önskedröm. Hade visst drömt det! Attans! Hahah...

Idag ska vi ta en promenad med en annan mamma....och i övrigt blir det lugnt. Pyssla lite hemma och bara vara. Måste dock knata upp till tåget och fylla på respasset, för imorgon blir det till att resa tidigt och då är det bäst att redan ha gjort det - Ifall man kommer sent till tåget.

Ska på kreativ föräldragrupp inne i stora staden imorgon. Ska bli roligt, men tyvärr tror jag inte att vi kommer kunna åka in så många fler gånger. Kostar 150kr att resa och 150kr/tillfälle (imorgon är gratis "provapå"). 300kr på en föräldrapengslön är ganska mycket för en dag....Men vi får la se. Någon mer gång kanske man tar sig iväg om det är skoj.

Jag har skickat iväg lite frågor angående ett jobb som jag är nyfiken på. Helt ny bana och säkerligen sämre lön än den "otroligt saftiga" lärarlönen, hehe.... Men det är ändå något som lockar. Ibland kanske man ska följa sin magkänsla och inte plånboken? Vi får la se vad som händer och sker i framtiden...

Började tänka på det för ett tag sen... Det där året som verkade vara så lång tid att vara mammaledig - Det är ju snart slut. Jissus... Kan man stoppa tiden emellanåt, så att man hinner med? 3½månad sen jag blev mamma redan och eftersom han beslutade sig för att vara kvar där tills de tvingade ut honom, så var jag ju mammaledig redan en månad innan jag blev mamma. Får påminna mig om att njuuuuta av varje dag som  jag får vara hemma med Pyret.

Tjing!


Mormors lilla kråka...

Publicerat: 2012-01-16 | 16:50:44 i Vardag
Nu har vi varit på sångstund igen. Melwin tycker att det är jättespännande med alla andra barn och mammor som gör samma rörelser och sjunger, men blir också väldigt trött och sliten efteråt. Ligger fortfarande och sover ute i vagnen.... Vilket har varit kalas eftersom jag då hunnit fixa köttbullar och skala potatis till moset. Middagen klar på bordet när Älsk. kommer hem som vanligt (bortskämda karl)... så kan han inte klaga när jag direkt sticker till gymmet ;-).

Träffade en ny mamma på "öppnis" som också har träningskort på samma gym som mig, så jag lyckades lura med henne...hehe.. Hon skulle nog dyka upp en sväng ikväll. Får väl se om hon vågar/orkar sig dit. Även om jag inte hinner babbla så mkt under timmen då jag tränar, så är det alltid trevligt att babbla lite före och efteråt. Nya bekantskaper gillas av en social varelse som mig.

Ska nog ladda med en kopp kaffe och hoppas på att Älsk. kommer hem före 18 ikväll. Blir annars så tight med tid för att hinna hem till 20 när Melwin ska nattas, också blir det så galet sent med middag för min del. Skulle ju kunna äta den innan, men det var inte lång stund sen jag åt mellis, så jag är inte hungrig. Nåja... Träna ska jag.. så då får väl middagen bli efter åtta.

Tjing!

Kladdigt, men mumma

Publicerat: 2012-01-16 | 12:32:58 i Pyret
Idag fick Melfisen smaka på gröt... och sitta som en stor pojke vid matbordet. Spännande värre... och en fösmak för mamma om hur kladdigt det kommer att bli framöver...Haha.

Mycket hamnade utanför, men ett par teskedar åt han innan han fick nog och ville ha flaskan istället.





Nu slumrar pyret gott i sin vagn... och jag ska börja förbereda för om en timme ska vi knata bort till öppna förskolan på sångstund.




RSS 2.0